Javni konkurs za podršku umetnicima u 2022. godini u okviru „Kaleidoskopa kulture”

/ / Konkursi / 21. 06. 2022.

Celogodišnji projekat kulture zajedništva pod nazivom „Kaleidoskop kulture” povezuje umetnike, ustanove kulture, nevladine organizacije i građane u Novom Sadu.

Tokom cele godine u toku su umetnički procesi u vidu uređenja javnih prostora i raznovrsnog umetničkog programa, dok se tokom jeseni Novi Sad transformiše u grad-scenu.

Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture” raspisuje javni konkurs za podršku umetnicima u 2022. godini za umetničke programe u okviru „Kaleidoskopa kulture”, u periodu od 1. 9. do 10. 10. 2022. godine. Osnovni ciljevi konkursa su da se prošire kapaciteti umetničke scene i da se podstakne umrežavanje i omogući povezivanje sa umetnicima iz Evrope i čitavog sveta. Pored toga, jedan od ciljeva je i osvetljavanje stvaralaštva mladih i neafirmisanih umetnika i tema koje obrađuju.

Kome je konkurs namenjen?

Javni konkurs je namenjen fizičkim licima do 35 godina starosti – umetnicima, studentima i radnicima u oblasti kulture i umetnosti sa prebivalištem ili boravištem na teritoriji Republike Srbije.

Konkurs se odnosi na stvaralaštvo iz sledećih oblasti:

 • scenska i izvođačka umetnost – muzika, pozorišna umetnost i umetnička igra, preciznije: klasični balet i savremena igra (stvaralaštvo, produkcija, interpretacija);
 • likovna umetnost (svi medijumi), slikarstvo, grafika, crtež, fotografija, skulptura, video-art, primenjene, vizuelne umetnosti, dizajn i arhitektura (stvaralaštvo, produkcija);
 • audio-vizuelno stvaralaštvo, digitalno stvaralaštvo i multimedija;
  književnost i literatura (događaji književnog karaktera, promocije knjiga, tribine, razgovori);
 • mjuzikl, cirkus, pantomima, ulična umetnost i slično.

Uputstvo za prijavu

Prijave se podnose na prijavnom formularu koji možete preuzeti sa sajta Fondacije (http://novisad2022.rs) u delu Javni pozivi – Obrazac 1. Potrebno je priložiti kopiju kratke biografije, očitane lične karte i Obrasca 2.

Prijave se šalju elektronski, preporučenom poštom ili se predaju lično najkasnije do 24. 6. 2022. godine do 15:00, na adresu:

Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”
Trg slobode 3
21101 Novi Sad
Poštanski fah 153

Na koverti je potrebno navesti sledeću napomenu: Za javni konkurs za podršku umetnicima u 2022. godini („Kaleidoskop kulture”).

Sredstva za realizaciju ovog konkursa obezbeđena su Finansijskim planom Fondacije, u ukupnom (neto) iznosu od 3.000.000,00 dinara.

Više informacija o konkursu i načinu prijave možete pogledati na linku.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

 • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
 • uslove školovanja;
 • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
 • utiske studenata – vaših budućih kolega;
 • ko će biti vaši predavači;
 • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.