Karavan lepih umetnosti i multimedija: Valjevo

/ / Vesti / 14. 09. 2016.

Karavan lepih umetnosti i multimedija: Valjevo

Daje se na znanje: Karavan lepih umetnosti i multimedija krenuo je u posetu gradovima širom Srbije! Pripremite se, ovih dana možda svrati i do vašeg mesta.

Akademija lepih umetnosti i multimedija pokrenula je projekat pod nazivom Karavan lepih umetnosti i multimedija, u želji da inspiriše mlade širom Srbije, podstakne ih na razmišljanje o umetnosti i pokaže im da je uz trud i rad sve moguće postići.

U četvrtak, 8. septembra, ALUM karavan krenuo je ka Valjevu, svojoj prvoj destinaciji. U Centru za kulturu Valjeva održan je interaktivni razgovor u kom su profesori ALUM-a: Jelena Blečić, Đorđe Stanojević, Petar Stanojlović i Gordana Brković podelili svoja iskustva sa mladim ljudima koji se pripremaju da naprave svoje prve korake u svetu umetnosti.

Karavan je sinonim za radost

Karavan je uvek bio radost. Uvek dolazak nekoga iz daljine predstavlja novi prostor za upoznavanje nekih novih iskustava.

Petar Stanojlović, profesor na odseku Menadžment umetničke produkcije i medija

Karavan lepih umetnosti i multimedija: Valjevo

 
Upoznavanje i razmena mišljenja i ovaj put su doneli nove ideje. Slušajući o iskustvima naših profesora, srednjoškolci koji su učestvovali u ovom razgovoru dobili su polet da razvijaju svoje talente i izražavaju se slobodno.

Sada razmišljam jasnije, jer mi je ovaj razgovor otvorio nove poglede na umetnost, ceo taj svet, ideje i maštu.

Marija Marković, učenica iz Valjeva

Ostvareni umetnici pomažu novim generacijama

Kultura i umetnost mogu opstati jedino ukoliko se kontinuitet nastavi, ukoliko mlađi uče od starijih, slobodno stvaraju i ostanu istrajni. Zbog toga profesori ALUM-a nesebično dele svoje znanje i iskustvo, ali takođe i motivaciju koja novim generacijama umetnika, onima koji će tek menjati svet, daje volju i snagu za ovaj veliki poduhvat.

Sve fotografije pogledajte OVDE.

 

 

 

 

Samo u onom trenutku kada se izdvojimo iz šume informacija, kada se potpuno smirimo, iz neznanja, iz nekog dela mozga koji mi uopšte ne poznajemo, dođe ta informacija, šta je prava stvar. Zapravo, dođe iz srca.

Đorđe Stanojević, profesor na odseku Likovne umetnosti

Svake nedelje u drugom gradu

ALUM-ov karavan je namerio da poseti veliki broj gradova. Svake nedelje biće organizovani programi u nekom drugom mestu sa nekim novim učesnicima.

Sledeća stanica je Požarevac, u koji Karavan lepih umetnosti i multimedija stiže već u četvrtak, 22. septembra. Tamo nas očekuju neke nove interesantne teme, novi kontakti i ideje.

Vidimo se uskoro u Požarevcu i drugim gradovima!

 


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.