Konferencija „Leveling UP your IP” o zaštiti intelektualne svojine u oblasti razvoja video-igara

/ / Vesti / 21. 09. 2022.

Beograd je domaćin interesantne međunarodne konferencije koja će se baviti zaštitom intelektualne svojine u oblasti razvoja video-igara. Konferencija „Leveling UP your IP: Strategies for Videogame Developers” održaće se u četvrtak, 22. septembra, od 9 do 17 časova, u konferencijskoj sali Privredne komore Srbije (Resavska 13–15).

Učešće na konferenciji koju organizuje Svetska organizacija za intelektualnu svojinu (WIPO) u saradnji sa Zavodom za intelektualnu svojinu RS i SGA, potpuno je besplatno, simultani prevod je obezbeđen, a oni koji ne mogu lično da prisustvuju mogu se prijaviti za praćenje putem live streama.

Program konferencije možete pogledati OVDE.

Eminentni predavači iz Srbije i regiona

Predavači na seminaru će biti eminentni svetski i domaći stručnjaci iz industrije video-igara, kao i eksperti iz oblasti intelektualne svojine. Među njima su i predstavnici SGA, European Game Developers Federationa (EGDF), domaće kompanije Mad Head Games, vodeće advokatske kancelarije u regionu Karanović & Partners i drugi učesnici iz inostranstva.  

  • Ako želite lično da prisustvujete konferenciji, potrebno je da popunite PRIJAVU.
  • Ako želite događaj da pratite onlajn, prijavite se OVDE.

Šta ćete saznati na konferenciji „Leveling UP your IP”

Svi učesnici konferencije moći će da vide koje su to najuspešnije strategije zaštite intelektualne svojine za razvoj video-igara. Informisaćete se o svim mogućnostima zaštite i saznaćete kako strateško upravljanje pravima intelektualne svojine može doprineti uspehu i podizanju vrednosti kompanije, na jednodnevnom međunarodnom seminaru koji organizuju Zavod za intelektualnu svojinu RS, SGA i organizacija World Intellectual Property.

Upravljanje svim specifičnim elementima u video-igrama predstavlja pravi izazov kada je reč o zaštiti intelektualne svojine. Prava intelektualne svojine su od suštinskog značaja prilikom razvoja, finansiranja i distribucije video-igara i odnose se kako na alate koji se koriste u razvoju igre, tako i na sadržaj koji je uključen u igru. Sa trenutnim tehnološkim napretkom, igre mogu biti podjednako raznolike koliko i maštovitost njihovih kreatora, a uključuju audio-vizuelni sadržaj, realističnu grafiku, sinhronizaciju glasa, upotrebu tehnologije za snimanje pokreta, originalne scenarije, žigove i druga originalna dela.

Vrednost tržišta video-igara u svetu je 2021. godine dostigla skoro 200 milijardi dolara, a za ovu brzo rastuću granu industrije predviđa se da će vrednost u 2026. godini biti oko 330 milijardi dolara, a da će broj gejmera uskoro dostići brojku od tri milijarde, što ukazuje da video-igre predstavljaju veoma značajno polje za društvenu interakciju.

Iskoristite ovu sjajnu priliku da potpuno besplatno ispratite sve nove tendencije u polju zaštite intelektualne svojine u oblasti video-igara.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.