Konkurs za Nagradu za crtež „Vladimir Veličković”

/ / Konkursi / 8. 04. 2022.

Fondacija „Vladimir Veličković” i ove godine organizuje dodelu Nagrade za crtež „Vladimir Veličković” u saradnji sa Galerijom „Haos” – Fondacija za crtež, pod pokroviteljstvom Srpske akademije nauka i umetnosti.

Na učešće u konkursu su pozvani svi mladi vizuelni stvaraoci do 40 godina. Potrebno je da svoje portfolije i/ili originalne crteže manjih formata donesete u Galeriju „Haos” (Dositejeva 3). To možete uraditi svakog dana, osim nedelje, u terminu od 12 do 20 časova. Konkurs je otvoren od 5. do 15. aprila.

Pobednike čeka samostalna izložba

Žiri, u čijem su sastavu akademik Dušan Otašević, istoričarke umetnosti Ana Ereš i Borka Božović, kao i sinovi Vladimira Veličkovića, Vuk Vidor i Marko Velk, zasedaće sredinom aprila i proglasiti pobednika ili više njih.

Samostalna izložba nagrađenog/-ih laureata, shodno uspostavljenoj tradiciji, biće realizovana u decembru ove godine u prostoru Galerije „Haos”. Ukoliko laureati žele samostalnu prezentaciju u rezervisanom terminu, pre toga će morati da potpišu ugovor sa Galerijom „Haos”.

Vladimir Veličković (1935–2019), velikan srpskog i svetskog slikarstva

Vladimir Veličković bio je legendarni slikar, član Srpske akademije nauka i umetnosti i francuske Akademije lepih umetnosti. Na Fakultetu savremenih umetnosti bio je angažovan od 2006. godine pa sve do smrti. Kao jedan od najistaknutijih profesora, izveo je brojne generacije uspešnih studenata, među kojima i pet doktoranada. Da bi pomogao mladim umetnicima u Srbiji, osnovao je Fondaciju „Vladimir Veličković”, koja dodeljuje nagrade najboljim mladim umetnicima iz oblasti likovne umetnosti.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.