Pokažite svoj talenat i učestvujte na 4 otvorena konkursa za savremene umetnike

/ / Konkursi / 3. 08. 2018.

Leto je period kada ste opušteni i sva čula su vam otvorena. Kreirajte umetnost i prijavite se za učešće na umetničkim konkursima. Zablistajte, neka vaši radovi budu prikazani pred širom publikom i osvojte vredne nagrade.

1. Napravite film ili video na temu „KOLEKTIVizam”

Festival novog filma i videa Alternative film/video, koji će biti održan od 12. do 16. decembra 2018. u Domu kulture „Studentski grad” u Beogradu, raspisao je konkurs za filmske i video radove na temu „KOLEKTIVizam”.

Rok za prijavljivanje je 15. avgust 2018.

Selekciona komisija, u skladu sa koncepcijom Festivala, vrši izbor filmova i video-radova koji će biti prikazani u okviru glavnog takmičarskog programa i ostalih, pratećih programa.

Otvaranje Festivala biće uvod u obimni petodnevni festivalski program, audio-vizuelne performanse i multimedijalne izložbe, autorske prezentacije, razgovore sa umetnicima, radionice i okrugle stolove.

 • Uslovi učestvovanja:
  Inovativni, eksperimentalni, istraživački, avangardni, lični i politički filmovi i video-radovi mogu biti prijavljeni za takmičarski program. Prihvataju se jednokanalni filmovi i video-radovi u trajanju do 20 minuta. Radovi koji nisu na engleskom jeziku moraju sadržati prevod na engleski. Dozvoljeni su sledeći formati za prikazivanje: 16 mm, 35 mm, digitalni fajlovi, Blu-ray i DVD.
 • Neophodno je prijaviti filmove onlajn (na platformama poput Vimea i sl.). Neće biti prihvaćeni DVD-ovi i USB-ovi.
 • Podatke o filmovima i jednu fotografiju iz filma u .jpeg formatu potrebno je poslati na imejl: alternativefilmvideo@gmail.com
 • Formular za prijavljivanje možete pronaći OVDE, a potrebno je da svi podaci, ukoliko je to moguće, budu popunjeni.

2. Konkurs kratkometražnog filma „Filmski front”

Prijavite se za konkurs koji je raspisao Međunarodni festival kratkometražnog filma „Filmski front”, koji će biti održan u oktobru 2018. godine u Novom Sadu.

Konkurs je otvoren do 15. avgusta.

Prema propozicijama, maksimalna dužina filma je 30 minuta. Film mora biti produciran tokom ove ili prošle godine. Festival prima eksperimentalne, igrane, animirane i dokumentarne filmove.

Više informacija o prijavljivanju filmova možete pronaći na sajtu Filmskog fronta, preko kojeg se svi filmovi mogu i prijaviti za jednu od dve zvanične selekcije: Srbija/region i Međunarodna selekcija.

3. Pošalji filmski ili video rad na konkurs ekološkog filma „Green Fest”

Centar za unapređenje životne sredine i Dom omladine Beograda objavili su konkurs za prikupljanje filmskih i video radova za učešće u okviru programa Međunarodnog festivala ekološkog filma „Green Screen Fest” na Međunarodnom festivalu zelene kulture „GREEN FEST”, koji će biti održan od 13. do 16. novembra 2018. godine u Beogradu, u Domu omladine.

Konkurs je otvoren za sve filmove koji obrađuju tematiku u vezi sa životnom sredinom, ekologijom i prirodom, kao i inovacijama i tehnologijama koje pomažu da se smanji uticaj čoveka na planetu.

U obzir dolaze filmovi snimljeni posle 1. januara 2016. godine i u trajanju do 60 minuta.

Konkurs je međunarodnog karaktera, a nagrade će biti podeljene u sledećim kategorijama: najbolji srpski film, najbolji film o prirodi, najbolji animirani film, najbolji kratki film, najbolji film do 1 minuta i najbolji omladinski film (do 30 godina).

Rok za prijavljivanje je 19. avgust 2018. godine.

Sve o pravilima i načinima prijavljivanja možete videti OVDE.

4. Učestvujte na tradicionalnoj bijenalnoj izložbi „Pomeranje granica/4”

Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije (ULUPUDS) vas poziva da učestvujete na tradicionalnoj bijenalnoj izložbi „Pomeranje granica/4”.

Cilј projekta „Pomeranje granica” je da prikaže i približi širokoj publici nove aspekte aktuelnog umetničkog istraživanja na različite načine: kroz izložbu, predavanja, panel-diskusije i radionice.

Rok za konkurisanje je 20. oktobar.

Uslovi učestvovanja: Svaki učesnik može da konkuriše sa najviše tri rada ili celine; dolaze u obzir dela nastala u poslednje dve godine. Prilažu se fotografije rada, popunjena prijava sa pisanim obrazloženjem – konceptom dela do 100 reči, sa kratkom biografijom do 50 reči, ćiriličnim fontom, uz fotografiju učesnika (portret). Materijal se priprema prema sledećim propozicijama:
Fotografije radova slati u rezoluciji od 300 dpi, u .jpg formatu, bez kompresije, dimenzije 18 cm po dužoj strani.

Radove je potrebno poslati na mejl: pomeranjegranica@gmail.com. Sve o prijavljivanju za izložbeni deo možete pronaći OVDE, a prijavni formular možete preuzeti ovde.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

 • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
 • uslove školovanja;
 • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
 • utiske studenata – vaših budućih kolega;
 • ko će biti vaši predavači;
 • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.