Konkurs za učešće na kolektivnoj izložbi „Salon male grafike”

/ / Konkursi / 7. 11. 2018.

Neka vaše radove vidi široka publika koja voli umetnost. Galerija „Lucida” u Beogradu, u okviru autorskog projekta „Salon male grafike” istoričara umetnosti i kustosa u navedenoj galeriji Mire Vujović, raspisala je konkurs za učešće na kolektivnoj izložbi „Salon male grafike”, koja će se održati u decembru 2018. godine.

Konkurs je otvoren za diplomirane umetnike likovnih i primenjenih umetnosti. koji žive i stvaraju u Beogradu, kao i za one van Beograda, koji su u mogućnosti da rad dostave lično ukoliko prođu žiriranje.

Da biste učestvovali na konkursu, potrebno je da na imejl-adresu galerija.lucida@gmail.com, najkasnije do 11. novembra 2018, pošaljete: jednu grafiku malog formata (duža ivica do 20 cm), naziv, dimenzije, godinu nastanka rada, kao i lične podatke sa umetničkom biografijom. Izbor grafičkih tehnika je slobodan, kao i tema, a označeni tiraž do 100 otisaka.

*Ukoliko rad bude odobren i izlagan na izložbi, mora biti opremljen – uramljen.

Otvaranje izložbe planirano je za 30. novembar u Galeriji „Lucida” (Čika Ljubina 11), a trajaće do 28. decembra 2018. Participacija za izložbu, u koju su uračunate tehnička podrška, priprema i štampa kataloga, iznosi 1.500,00 dinara. Svaki izlagač će dobiti po jedan primerak kataloga i prodavaće otiske grafika po svojim cenama, galerija neće uzimati procenat i neće učestvovati u prodaji, biće samo posrednik između autora i kupca.

Pristigle prijave razmotriće diplomirani istoričar umetnosti i autor projekta Mira Vujović. Participaciju plaćaju nakon konkursa samo učesnici koji prođu selekciju i izlažu na izložbi. Sa ove izložbe izdvaja se iz tiraža po jedan otisak za kolekciju Galerije „Lucida”. Umetnici koji prođu žiriranje u obavezi su da lično donesu radove u zakazanom roku.

„Salon male grafike” je autorski projekat Mire Vujović, dipl. istoričara umetnosti i grafičkog dizajnera, kustosa Galerije „Lucida” i osnivača Galerije „Process”. Cilj projekta je promovisanje umetnika i umetničkog stvaralaštva i popularizacija grafičke umetnosti prodajom grafičkih otisaka iz tiraža po pristupačnim cenama.

Prijavite se i učestvujte na konkursu. Neka vaš talenat postane vidljiv širokom umetničkom auditorijumu. 


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.