Dođite na besplatne kreativne vikend-radionice za srednjoškolce na FSU

/ / Vesti / 20. 05. 2021.

Fakultet savremenih umetnosti i ove godine organizuje kreativne vikend radionice! Svi srednjoškolci, zaljubljenici u umetnost, koji žele da učestvuju na radionicama koje se održavaju 29. i 30. maja potrebno je da se što pre prijave i obezbede svoje mesto.

FSU creative art workshops sadrži radionice iz grafičkog dizajna, glume, dizajna enterijera, slikarstva, modnog dizajna, multimedijalne produkcije, novinarstva i muzičkih komunikacija. Učešće na radionicama je potpuno besplatno, ali je broj mesta ograničen na 15 učesnika po radionici, zbog čega je potrebno da se prijavite na vreme.

Svi učesnici dobijaju sertifikat za učešće na radionicama, ali i druge vredne nagrade.

Više o kreativnim radionicama pogledajte OVDE.

Odaberite jednu od osam umetničkih oblasti i dođite da kreiramo zajedno

Svako od vas se pronalazi u različitim umetničkim pravcima i izrazima. Potrebno je da izaberete oblast koja vaš najviše zanima i odlučite da li želite da učestvujete u radionicama grafičkog dizajna, dizajna enterijera ili modnog dizajna, ili ste pak zaljubljenik u glumu, slikarstvo, želite da se bavite muzikom, novinarstvom ili produkcijom. Jedan učenik može da se prijavi samo za jednu radionicu.

Grafički dizajn: Reciklaža u centru pažnje

Danas su grafički dizajneri pravi multimedijalni umetnici, a recikliranje je važna tema današnjice. Bavićete se reciklažom vizuelnog, odnosno da pomoću već postojećeg materijala dobijete nove proizvode i date im svoj kreativni pečat. Teme su kolažiranje i ilustrovanje i fotografija.

Gluma: Kako da postaneš glumac multimedijalac

Savremeni glumci ne vode računa samo o nastupima i sceni. Oni su danas obučeni za nastupe u novim medijima i medijskim sadržajima. Važno je da se vodi računa o tehnici glasa, imidžu, scenskoj igri i razumevanju muzike. Na radionicama glume upoznaćete kako da svoje telo koristite na sceni na najbolji način, uživaćete u različitim plesovima, ali i naučiti kako da na sceni upoznate sebe.

Dizajn enterijera: Kreiraj stan budućnosti

Veliki izazov je pred učesnicima ove radionice: objasnite i nacrtajte kako vi zamišljate futuristički dizajn stambenog prostora u projekciji za narednih 30 do 50 godina. Podelite stambeni prostor na jedinice i pustite mašti na volju. Čeka vas praktičan rad na konceptualnoj maketi, crtežu ili kolažu.

Slikarstvo: Crtanje po modelu

Pokažite sav svoj talenat crtanja po modelu u uzbudljivim i interesantnim ateljeima Fakulteta savremenih umetnosti. Imaćete profesionalnog modela i svu moguću podršku. Imaćete priliku da osetite kako to izgleda biti student slikarstva na FSU.

Modni dizajn: 3D manipulacija tkaninom

Savremena tehnologija ušla je u skoro sve sfere umetnosti, a neizostavni je deo i modnog dizajna. 3D dizajniranje odevnih predmeta ima široku publiku, savremeno je, moderno i u trendu. Saznajte kako da ga upotrebite u svojim kreacijama.

Multimedijalna Produkcija: Multimedijalni projekat – od ideje do realizacije

Radionica multimedijalne produkcije uputiće te u to kako da osmisliš, pokreneš, napišeš, produciraš, kreiraš, snimiš, režiraš, plasiraš i ispromovišeš sopstvenu ideju. Praktično ceo krug – od ideje do realizacije.

Novinarstvo: Kreiranje sadržaja za  nove medije

Da biste postali savremeni medijski radnik, danas je potrebno mnogo više od toga da lepo pišete i imate želju za izveštavanjem. Pojedinac mora da buse sposoban da istovremeno bude novinar, urednik, PR, prezenter, kopirajter sa dobrim poznavanjem marketinga.

Muzičke komunikacije: Omuzikali se! 

Muzika je za mnoge način života. Sredstvo pomoću kojeg komuniciraju sa spoljašnjim svetom. Bilo da je stvaraju, obrađuju, produciraju. Nije važno ni da li ste iza ili ispred scene, važno je samo da kroz muziku prenosite svoje poruke.

Bonus za sve učesnike: VR za sve – prebaci talenat u virtuelni svet

Vikend kreativnih vibracija na FSU završavate bonus radionicom za sve učesnike. Zajedničko predavanje o upotrebi VR-a u crtanju planirano je za kraj. Svi će dobiti priliku da se upoznaju sa HTC Vive VR uređajem, koji predstavlja najsavremeniju tehnologiju u slikarstvu i dizajnu. Kreirajte umetnička dela u virtuelnoj realnosti i premestite se u drugu, sopstvenu realnost.

Prijavite se za FSU kreativni vikend na FSU i uživajte u danima umetnosti koje je organizovao Fakultet savremenih umetnosti. Svi oni koji žele da se upoznaju sa savremenim tendencijama u art svetu, da upoznaju ljude sličnih interesovanja i da sa radionica ponesu dragoceno iskustvo potrebno je da prijavu popune do srede, 26. maja, do ponoći, kada se prijave zatvaraju.

Čekamo vas!


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.