Dođite na besplatne kreativne vikend-radionice za srednjoškolce na FSU

/ / Vesti / 18. 04. 2022.

Fakultet savremenih umetnosti i ove godine organizuje kreativne vikend radionice! Svi srednjoškolci, zaljubljenici u umetnost, koji žele da učestvuju na radionicama koje se održavaju 14. i 15. maja potrebno je da se što pre prijave i obezbede svoje mesto.

FSU creative art workshops sadrži radionice iz grafičkog dizajna, game arta, glume, dizajna enterijera, slikarstva, modnog dizajna, multimedijalne produkcije, novinarstva i muzičkih komunikacija. Učešće na radionicama je potpuno besplatno, ali je broj mesta ograničen na 15 učesnika po radionici, zbog čega je potrebno da se prijavite na vreme.

Svi učesnici dobijaju sertifikat za učešće na radionicama, ali i druge vredne nagrade.

Više o kreativnim radionicama pogledajte OVDE.

Odaberite jednu od devet umetničkih oblasti i dođite da kreiramo zajedno

Svako od vas se pronalazi u različitim umetničkim pravcima i izrazima. Potrebno je da izaberete oblast koja vaš najviše zanima i odlučite da li želite da učestvujete u radionicama grafičkog dizajna, game arta, dizajna enterijera ili modnog dizajna, ili ste pak zaljubljenik u glumu, slikarstvo, želite da se bavite muzikom, novinarstvom ili produkcijom. Jedan učenik može da se prijavi samo za jednu radionicu.

Grafički dizajn: Reciklaža u centru pažnje

Danas su grafički dizajneri pravi multimedijalni umetnici, a recikliranje je važna tema današnjice. Bavićete se reciklažom vizuelnog, odnosno da pomoću već postojećeg materijala dobijete nove proizvode i date im svoj kreativni pečat. Teme su kolažiranje i ilustrovanje i fotografija.

Gluma: Kako da postaneš glumac multimedijalac

Savremeni glumci ne vode računa samo o nastupima i sceni. Oni su danas obučeni za nastupe u novim medijima i medijskim sadržajima. Važno je da se vodi računa o tehnici glasa, imidžu, scenskoj igri i razumevanju muzike. Naučite kako se na sceni grade karakter i lik. Dobar glas i pevanje sastavni su deo scenskog nastupa. Naučite kako da vas publika odmah zavoli.

Dizajn enterijera: Upoznajte osnove dizajniranja unutrašnjeg prostora

Veliki izazov postavljen je pred učesnike ove radionice. Zamislite, kolažirajte, nacrtajte kako vi zamišljate da vaš prostor iz snova izgleda. Upoznajte sa osnovama enterijera kroz principe i elemente dizajna, kao i njihovim potencijalima koje pružaju u okviru intervencija u prostoru. Čeka vas praktičan rad na konceptualnoj maketi, crtežu ili kolažu.

Slikarstvo: Crtanje i slikanje po modelu

Pokažite sav svoj talenat crtanja i slikanja po modelu u uzbudljivim i interesantnim ateljeima Fakulteta savremenih umetnosti. Imaćete profesionalnog modela i svu moguću podršku. Imaćete priliku da osetite kako to izgleda biti student slikarstva na FSU.

Modni dizajn: Napravi najoriginalnije aksesoare za glavu

Ove godine tema je i više nego inspirativna. Ako ste zaljubljenici u šešire, kape, rajfove, tijare, trake za kosu, gumice, šnale, ukosnice, sada imate priliku da pokažete svu svoju kreativnost.

Multimedijalna Produkcija: Šta sve podrazumeva uspešno brendiranje

Kako da od nekog proizvoda napravite brend, šta je sve potrebno da posedujete od znanja i veština, šta je to marketinški fenomen brendiranja. Krenućemo od proizvoda i usluga do samobrendiranja ličnosti i pojedinaca u kreativnim industrijama i šoubiznisu.

Novinarstvo: Prepoznajte „fake news” i saznajte šta treba da ima TV lice digitalnog doba

Preplavljeni smo lažnim vestima na dnevnom nivou i mnogi se više ne snalaze u borbi da u toj poplavi netačnih informacija nekako isplivaju. Pored prepoznavanja lažnih vesti, ovogodišnje radionice omogućiće polaznicima da saznaju šta sve podrazumeva pojam TV lica u digitalnom dobu.

Muzičke komunikacije: Muzički performans

Muzički performans je savremeni vid umetničkog izražavanja. U zavisnosti od toga da li se realizuju uživo, na sceni ili kao deo moderne medijske produkcije, projekti ovakvog tipa predstavljaju umetnički izazov u okviru koga muzika svojim specifičnim izražajnim mogućnostima uspostavlja komunikacijski kanal sa najširim auditorijumom.

Game art: Kreiranje karaktera i prostora u video-igrama

Pored podsticanja kreativnosti i učenja kroz zabavu, uvidećete koliko je discipline i posvećenosti potrebno u kreiranju karaktera i prostora za potrebe video-igara. 

Bonus za sve učesnike: VR za sve – prebaci talenat u virtuelni svet

Vikend kreativnih vibracija na FSU završavate bonus radionicom za sve učesnike. Zajedničko predavanje o upotrebi VR-a u crtanju planirano je za kraj. Svi će dobiti priliku da se upoznaju sa HTC Vive VR uređajem, koji predstavlja najsavremeniju tehnologiju u slikarstvu i dizajnu. Kreirajte umetnička dela u virtuelnoj realnosti i premestite se u drugu, sopstvenu realnost.

Prijavite se za FSU kreativni vikend na FSU i uživajte u danima umetnosti koje je organizovao Fakultet savremenih umetnosti. Svi oni koji žele da se upoznaju sa savremenim tendencijama u art svetu, da upoznaju ljude sličnih interesovanja i da sa radionica ponesu dragoceno iskustvo potrebno je da prijavu popune do srede, 11. maja, do ponoći, kada se prijave zatvaraju.

Čekamo vas!


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.