Dođite na besplatne kreativne vikend-radionice za srednjoškolce na FSU

/ / Vesti / 12. 04. 2019.

Fakultet savremenih umetnosti i ove godine organizuje kreativne vikend radionice! Svi srednjoškolci, zaljubljenici u umetnost, koji žele da učestvuju na radionicama koje se održavaju 20. i 21. aprila potrebno je da se što pre prijave i obezbede svoje mesto.

FSU creative art workshops sadrži radionice iz grafičkog dizajna, glume, dizajna enterijera, slikarstva, modnog dizajna i umetničke produkcije. Učešće na radionicama je potpuno besplatno, ali je broj mesta ograničen na 15 učesnika po radionici, zbog čega je potrebno da se prijavite na vreme.

 

Svi učesnici dobijaju sertifikat za učešće na radionicama, ali i druge vredne nagrade.

Više o kreativnim radionicama pogledajte ovde.

Odaberite jednu od šest umetničkih oblasti i dođite da kreiramo zajedno

Svako od vas se pronalazi u različitim umetničkim pravcima i izrazima. Potrebno je da izaberete oblast koja vaš najviše zanima i odlučite da li želite da učestvujete u radionicama grafičkog dizajna, dizajna enterijera ili modnog dizajna, ili ste pak zaljubljenik u glumu, slikarstvo ili produkciju. Jedan učenik može da se prijavi samo za jednu radionicu.

Umetničke radionice počinju u subotu, 20. aprila, u 11 časova uvodnim predavanjem u amfiteatru Fakulteta savremenih umetnosti, a nakon toga ćete sa svojom grupom biti raspoređeni na izabranu radionicu.

Grafički dizajn: Reciklaža u centru pažnje

Danas su grafički dizajneri pravi multimedijalni umetnici, a recikliranje je važna tema današnjice. Bavićete se reciklažom vizuelnog, odnosno da pomoću već postojećeg materijala dobijete nove proizvode i date im svoj kreativni pečat. Teme su kolažiranje i ilustrovanje i fotografija.

Gluma: Kako da postaneš glumac multimedijalac

Savremeni glumci ne vode računa samo o nastupima i sceni. Oni su danas obučeni za nastupe u novim medijima i medijskim sadržajima. Važno je da se vodi računa o tehnici glasa, imidžu, scenskoj igri i razumevanju muzike. Na radionicama glume upoznaćete kako da svoje telo koristite na sceni na najbolji način, uživaćete u različitim plesovima, ali i naučiti kako da na sceni upoznate sebe.

Dizajn enterijera: Prođi kroz sve faze kreacije jednog proizvoda

Na radionicama koje su posvećene unutrašnjem dizajnu imaćete zadatak da kreirate jedan proizvod tako što ćete proći kroz sve faze njegovog nastanka. Od ideje, razrade, modela i izrade do predstavljanja idejnog rešenja.

Slikarstvo: Kreiraj u virtuelnom svetu

Upoznaćete se sa slikanjem u virtuelnom svetu pomoću najsavremenije tehnologije – HTC Vive VR uređaja. Naučićete kako da koristite digitalnu četkicu, Tilt Brush, i da kreirate umetnička dela u 2D i 3D formatu.

Modni dizajn: Pronađi inspiraciju za svoje kreacije u recikliranju

Kao i na grafičkom dizajnu, i radionice modnog dizajna baviće se recikliranjem. Pravićete nakit od reciklažnog materijala i koristiti ga za autentične i eco-friendly modne kreacije. Ponesite sve što biste mogli da iskoristite – plastične boce, zatvarače, limenke, šrafove, žice, staru garderobu i krenite u avanturu otkačenih kreacija.

Produkcija: Kako da postaneš savremeni producent

Savremeni producent se bavi produkcijom, režiranjem, kreiranjem kampanja. On mora odlično da poznaje tajne različitih medija i njihovih formi da bi bio uspešan. Saznaćete koji su zahtevi vremena kada je reč o ovom zanimanju. Dotaći ćete se režije, digitalnog marketinga, tehnike glasa na radiju i ostalih interesantnih tema.

Bonus za sve učesnike: VR za sve – prebaci talenat u virtuelni svet

Vikend kreativnih vibracija na FSU završavate onako kako ste ga i započeli. Skupljaju se učesnici svih 6 radionica i imaju zajedničko predavanje o upotrebi VR-a u crtanju. Svi će dobiti priliku da se upoznaju sa HTC Vive VR uređajem, koji predstavlja najsavremeniju tehnologiju u slikarstvu i dizajnu. Kreirajte umetnička dela u virtuelnoj realnosti i premestite se u drugu, sopstvenu realnost.

Prijavite se za FSU kreativni vikend na FSU i uživajte u danima umetnosti koje je organizovao Fakultet savremenih umetnosti. Svi oni koji žele da se upoznaju sa savremenim tendencijama u art svetu, da upoznaju ljude sličnih interesovanja i da sa radionica ponesu dragoceno iskustvo potrebno je da prijavu popune do srede, 17. aprila, do ponoći, kada se prijave zatvaraju.

Čekamo vas!


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.