FSU vas poziva na vikend dobrih kreacija – dođite na besplatne art radionice 1. i 2. septembra

/ / Vesti / 16. 08. 2018.

Za sve studente, srednjoškolce i ostale kreativce imamo sjajnu vest! Fakultet savremenih umetnosti za vikend, 1. i 2. septembra, organizuje besplatne kreativne radionice. Radionica ima ukupno šest, a broj učesnika svake ograničen je na 15. Zato obezbedite svoje mesto na vreme. Prijavite se i dođite da stvarate umetnost.

FSU creative art workshop održava se u prostorijama Fakulteta savremenih umetnosti (Svetozara Miletića 12) i zamišljen je tako da poveže ljude sa zajedničkim interesovanjima. Dođite da se družite, da pritom nešto naučite i kreirate sopstveno umetničko delo. Svi učesnici će dobiti sertifikat za učešće na radionicama, ali i druge vredne nagrade.

Više o kreativnim radionicama pogledajte ovde.

U skladu sa svojim interesovanjima, izaberite oblast koja vas najviše zanima i prijavite se za radionicu grafičkog dizajna, glume, dizajna enterijera, slikarstva, dizajna kostima ili umetničke produkcije. Učešće na FSU creative art worshop vikendu je potpuno besplatno – sve što je potrebno jeste da se prijavite. Jedna osoba može da učestvuje samo na jednoj radionici. Program traje od 11 do 18 časova oba dana.

Izaberite oblast koja vas najviše zanima i budite deo kreativnog vikenda na FSU

Uvodno predavanje za sve učesnike radionica počinje u subotu u 11 časova u amfiteatru Fakulteta savremenih umetnosti, posle čega se učesnici raspoređuju na prijavljene radionice.

Grafički dizajn: Reciklaža vizuelnog

Danas su grafički dizajneri pravi multimedijalni umetnici. Glavni motiv ovih radionica je recikliranje, odnosno kako da pomoću već postojećeg materijala dobijete nove proizvode i date im svoj kreativni pečat. Bavićete se kolažiranjem, ilustrovanjem pomoću slova i fotografijom, koja je bitan element grafičkog dizajna.

Gluma: Kako da postaneš glumac multimedijalac

Savremeni glumci ne vode računa samo o nastupima i sceni. Oni su danas obučeni za nastupe u novim medijima i medijskim sadržajima. Važno je da vode računa o tehnici glasa, imidžu, scenskoj igri, razumevanju muzike. Na radionicama glume upoznaćete scensku igru, naučiti kako da se izborite sa tremom pre nastupa i vežbaćete svoj glas.

Dizajn enterijera: Stvori grad po svojoj meri

Na radionicama koje su posvećene unutrašnjem dizajnu imaćete zadatak da određeni deo grada preuredite po svom ukusu poštujući sve postulate ove profesije. Zajedno obilazite lokaciju i posle toga predavači prave svoje timove. Pravi se koncept, idejno rešenje, razgovara o poteškoćama lokacije i na kraju svako predstavlja svoj projekat.

Slikarstvo: Kreiraj u virtuelnom svetu

Upoznaćete se sa slikanjem u virtuelnom svetu pomoću najsavremenije tehnologije – HTC Vive VR uređaja. Naučićete kako da koristite digitalnu četkicu – Tilt Brush i da kreirate umetnička dela u 2D i 3D formatu.

 

Dizajn kostima: Pronađi inspiraciju za svoje kreacije u recikliranju

Reciklaža je česta inspiracija u današnjem modnom dizajnu. Pravićete nakit od reciklažnog materijala i koristiti ga za autentične i eco-friendly modne kreacije. Ponesite sve što biste mogli da iskoristite – plastične boce, zatvarače, limenke, šrafove, žice, staru garderobu – i krenite u avanturu otkačenih kreacija.

Produkcija: Kako da postaneš savremeni producent

Savremeni producent se bavi produkcijom, režijom, kreiranjem kampanja – mora odlično da poznaje tajne različitih medija i njihovih formi da bi bio uspešan. Saznaćete koji su zahtevi današnjeg vremena kada je reč o ovom zanimanju. Dotaći ćete se režije, digitalnog marketinga, tehnike glasa na radiju i ostalih interesantnih tema.

 

Bonus za sve učesnike: VR za sve – prebaci talenat u virtuelni svet

Vikend kreativnih vibracija na FSU se završava zajedničkim predavanjem o upotrebi VR-a u crtanju. Svi ćete dobiti priliku da se upoznate sa HTC Vive VR uređajem, koji predstavlja najsavremeniju tehnologiju u slikarstvu i dizajnu. Kreirajte umetnička dela u virtuelnoj realnosti i premestite se u drugu, sopstvenu realnost.

Prijavite se za FSU creative art workshop i uživajte u danima umetnosti koje je organizovao Fakultet savremenih umetnosti za sve one koji žele da se upoznaju sa savremenim tendencijama u umetničkom svetu, da upoznaju ljude sličnih interesovanja i da sa radionica ponesu dragoceno iskustvo.

Čekamo vas!


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.