Lekartov javni čas kao pravi završetak uspešne sezone

/ / Vesti / 29. 06. 2016.

lekartov_javni_cas

 
Lekart edukativni centar, partner Akademije lepih umetnosti i multimedija, održao je završni javni čas polaznika u nedelju, 26. juna, u Ustanovi kulture Palilula, na sceni Stamenković, čime je na pravi način obeležio kraj treće uspešne sezone svog rada.

Polaznici Lekarta su na javnom času, kroz igranu predstavu, izložbu i moderan ples, pokazali zavidna znanja i veštine koje su stekli na časovima glume i režije, slikarstva i scenskog pokreta i plesa.

Glumci uverljivi u svojim ulogama

Na čelu sa profesorom i šefom klase sa Akademije lepih umetnosti i multimedija, Branislavom Lečićem, polaznici programa Gluma i režija predstavili su se monolozima, različitim scenama i veštim scenskim pokretom.

Zatim su svoje umeće pokazali glumci uzrasta od 10 do 13 godina, na čelu sa glumcem Jankom Cekićem, koji su se predstavili izabranim monolozima. Veliki utisak na publiku ostavila je i dečja glumačka grupa, uzrasta od 5 do 9 godina, sa predavačem i rediteljem Dejanom Jankovićem, koja je izvela recitacije i priče.

 
lekartov_javni_cas

 

Mjuzikl kao sa Brodveja

Za scenski pokret i moderan ples bio je zadužen predavač i poznati koreograf Milan Gromilić, čiji su polaznici predstavili tačke iz mjuzikla i modernog baleta.

Njihov nastup u mjuziklu upotpunili su polaznici programa Pevanje u grupi profesorke Jelene Jovović, koji su se zatim istakli i u solo izvođenju. Obe grupe dobile su zasluženi, dugotrajni aplauz publike.

Izložba slikara svih uzrasta za kraj 

U foajeu, ispred scene Stamenković u Ustanovi kulture Palilula, bili su izloženi radovi polaznika programa Slikarstvo, svih uzrasta, čiji je mentor slikarka Mina Radović. Svoje umeće sa kičicom pokazali su polaznici od 5 godina do najstarijih, tražeći svoj jedinstveni umetnički izraz kroz različite tehnike, i tako na pravi način zatvorili javni čas.

Inače, pored navedenih programa, u Lekart edukativnom centru postoje i odseci Novinarstvo i PR, koje vode poznate novinarke Nina Radulović Lečić i Anita Todorović, Muzika i komponovanje na čelu sa Irenom Popović, i Scenario i kreativno pisanje koji vodi glumac, reditelj, scenarista i muzičar Nikola Pejaković. Polaznici i predavači sa ovih programa takođe su podržali svoje kolege.

Ovaj dvočasovni umetnički performans i izložba koja je sledila na najbolji način su zaokružili treću sezonu rada Lekart edukativnog centra i najavili buduća dostignuća njegovih polaznika. Želimo im mnogo sreće i uspeha u daljem radu!

 


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.