Letnja škola arhitekture 2019. nudi dva kursa: arhitekturu i urbani dizajn

/ / Vesti / 25. 03. 2019.

Studenti FSU imaju lepu prilika da u julu kada se održava bijenale u Veneciji budu deo Letnje škole arhitekture.

Evropska kulturna akademija organizuje kratke kurseve iz oblasti umetnosti, arhitekture i urbanog dizajna. Polaznici dobijaju šansu da steknu različita znanja na brojnim radionicama, diskusijama i obilascima koje će voditi lokalni, ali i internacionalni eksperti iz navedenih oblasti.

Evropska kulturna akademija ove godine vas poziva na dva kursa: „Savremena arhitektura – značaj prostorno kontekstualnog pristupa” i „Gradska laboratorija Venecija: Prostor–ljudi–mogućnosti”.

1. „Savremena arhitektura – značaj prostorno kontekstualnog pristupa” (Contemporary architecture – relevance of site-specific approach)

Vreme održavanja je od 8. do 20. jula 2019. godine; trajanje: dve nedelje.

Ovaj kurs se bavi značajem odnosa Venecije prema svom prirodnom okruženju, a u kontekstu realizacije projekta grad u laguni. Cilj je podstaći nove ideje za osmišljavanje i aktiviranje pojedinih gradskih lokacija. Više o kursu možete saznati na ovom linku.

2. „Gradska laboratorija Venecija: Prostor–ljudi–mogućnosti” (City lab Venice: Space – people – possibilities)

Vreme održavanja je od 2. do 6. jula 2019. godine; trajanje: jedna nedelja.

Ovaj jednonedeljni kurs kritički promišlja javni prostor ne samo kao benefit koji arhitektura može da ponudi društvu već kao posledicu političkih, društvenih i duboko urbanih mehanizama. Kao rezultat kursa nastaće magazin, koji će kreirati učesnici, a u kom će biti objavljeni njihovi projekti i projekti koji se odnose na ulogu javnog prostora u Veneciji. Više o kursu saznajte ovde.

Budite deo Letnje škole arhitekture u Veneciji i deo savremenih trendova i tendencija koji se tiču uređenja javnog prostora.