LINK eSports organizovao studentski događaj Summer Ranking za tri igre

/ / Vesti / 8. 07. 2022.

E-sport sekcija LINK obrazovne alijanse u okviru koje se nalazi i Fakultet savremenih umetnosti, održala je LAN takmičenje u tri igre – FIFA, CS:GO i League of Legends.

Odlična igra naših e-sportista

LINK eSports je u gejming centru Net Cafe Escape okupio svoje učenike i na dvodnevnom LAN takmičenju dobio CS:GO, LoL i FIFA timove, a organizator je najavio da je u planu da se ovaj turnir održi još jednom tokom leta.

Pored studenata Fakulteta savremenih umetnosti, zaigrali su i predstavnici Visoke škole strukovnih studija za informacione tehnologije (ITS), Savremene gimnazije, Srednje škole za informacione tehnologije (ITHS), i International Schoola. Kada je reč o formatu, CS:GO i League of Legends timovi su igrali BO3 polufinala, dok su njihovi finalni mečevi bili BO5. FIFA, koja ima poprilično kraće partije u odnosu na CS:GO i LoL, imala je prvo grupnu fazu, pa tek onda BO3 polufinale i BO5 finale.

LINK e-sportisti dokazali da imaju izuzetan sportski duh

Prva faza projekta LINK eSports bila je skautiranje, dok je druga podrazumevala takmičenje u vidu turnira timova sastavljenih od učenika i studenata sa pet različitih fakulteta i srednjih škola. Timovi su se najpre takmičili međusobno, a potom svaki sa dva tima istovremeno.

LINK eSports kao deo LINK obrazovne alijanse osnovan je radi popularizacije takmičarskog bavljenja e-sportom. S obzirom na svetsku popularnost e-sporta, prilikom izbora takmičarskih disciplina vodili smo se onim najzastupljenijim, kako bi rezultati koje će timovi na kraju takmičenja postići dobili na vrednosti. U dogovoru sa centrom Net Cafe Escape takmičenje je trajalo dva dana.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.