Master studije glume 2024/25: Čuvena Vida Ognjenović, profesor emeritus, na čelu master studija glume

/ / Vesti / 22. 03. 2024.

Prestižna književnica, rediteljka i diplomata Vida Ognjenović od sada će voditi prvu godinu master studija glume, donoseći sa sobom bogato iskustvo i znanje iz sveta umetnosti. Profesor emeritus Vida Ognjenović, koja je svoje akademsko obrazovanje započela na Filološkom fakultetu u Beogradu, a potom nastavila na Odseku za režiju Akademije za pozorište, film i televiziju, usavršavala je svoje znanje u Parizu na prestižnoj Sorboni, te na Univerzitetu u Minesoti, gde je odbranila magistarski rad iz teorije i prakse.

Njena impresivna karijera uključuje poziciju asistenta na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, profesorske pozicije na univerzitetima u Los Anđelesu i Čikagu, te gostujuća predavanja na vodećim univerzitetima u Sjedinjenim Američkim Državama. Osim toga, Vida Ognjenović je režirala preko stotinu pozorišnih predstava i mnogobrojne televizijske i radio drame, osvojivši publiku svojim originalnim tekstovima i jedinstvenim pristupom umetnosti.

Dolazak Vide Ognjenović na čelo prve godine master studija glume predstavlja značajan momenat za akademsku zajednicu, obećavajući novi talas inspiracije i edukacije za buduće generacije glumaca na Fakultetu savremenih umetnosti. Njeno bogato iskustvo i multidisciplinarni pristup umetnosti i edukaciji unaprediće program i studentima pružiti jedinstvenu priliku da uče od jedne od najpoštovanijih figura u oblasti dramskih umetnosti.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.