NA FSU USPEŠNO REALIZOVAN DRUGI NAUČNI SKUP „PROBLEM INTERPRETACIJE”

/ / Vesti / 3. 12. 2021.

U subotu, 27. 11. 2021. godine, u organizaciji Fakulteta savremenih umetnosti u Beogradu održan je Drugi godišnji naučni skup „Problem interpretacije”.

Imajući u vidu stalnu aktuelnost, kao i značaj postavljenog problema, Programski odbor skupa postavio je problem interpretacije kao centralni okvir ovogodišnjeg zajedničkog promišljanja i teorijskog preispitivanja. Prema odzivu i kvalitetu izloženih referata, kao i diskusijama učesnika u okviru tematskih sesija, može se reći da je ovako široko postavljena tema ispunila i, u mnogim segmentima, nadmašila očekivanja organizatora.

Skup je otvorio dekan Fakulteta savremenih umetnosti mr Saša Filipović, koji je, pozdravljajući učesnike, istakao značaj i domete dvoipodecenijske akademske prakse ove umetničke škole, kao i potrebu i značaj razvijanja umetničko-naučno-istraživačkog rada. Potom su se, u okviru svečanog otvaranja skupa, u ime Programskog i Organizacionog odbora, prisutnima obratili dr Dragan Ćalović i dr Dušica M. Filipović, upoznavši kolege sa namerom Programskog odbora prilikom odabira teme i postavljanja tematskog okvira skupa.

Naučnoteorijska, umetničko-stručna i studentska sesija

Rad se prema predviđenoj satnici odvijao u okviru naučnoteorijske, umetničko-stručne i studentske sesije. Prezentovana su ukupno 34 rada, od toga 22 autorska, dva koautorska i 10 studentskih. Kolege koje su bile sprečene da prisustvuju ovom naučnom skupu prezentovale su svoja istraživanja putem onlajn-platforme. Prisutni su bili u prilici da čuju izlaganja učesnika sa pet domaćih i dva inostrana univerziteta, a bogatstvu programa dodatno su doprinele diskusije koje su pratile izlaganja. Kvalitetnoj organizaciji i domaćinskoj atmosferi značajan doprinos dala je tehnička služba Fakulteta, kao i studentkinje stipendistkinje Fakulteta savremenih umetnosti Isidora Kuljačić i Mia Protić.

Zbornik saopštenja prezentovanih na ovom naučnom skupu i monografija na engleskom jeziku biće štampani tokom naredne godine i prezentovani na budućem, Trećem godišnjem naučnom skupu Fakulteta savremnih umetnosti.

Programski i Organizacioni odbor zahvaljuju svim učesnicima skupa na aktivnom učešću, otvorenom pristupu, kao i progresivnim diskusijama na temu „Problem interpretacije”.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.