Nagrade za FSU na „Šantićevim danima”

/ / Vesti / 2. 06. 2017.

Nagrade za ALUM na „Šantićevim danima”
Akademija lepih umetnosti i multimedija i njeni profesori Maja Vukadinović i Petar Stanojlović dobili su vredno priznanje na desetoj jubilarnoj manifestaciji „Šantićevi dani”, koja je održana 22. maja u Osnovnoj školi „Aleksa Šantić” u Kaluđerici.

Profesori i ALUM kao institucija dobili su nagradu za angažovanje i podršku kojom su doprineli uspešnoj realizaciji ovogodišnjeg konkursa „Šantićevo pero”, koji je tradicionalni deo manifestacije „Šantićevi dani”.

Decenija festivala dečjeg stvaralaštva

Specifičnost festivala i konkursa „Šantićevo pero” je autentičan književni odgovor dece i njihovih mentora na teme koje problematizuju lične stavove mladih prema svetu, životu, porodici, samoći, odrastanju i sazrevanju u okvirima postojećeg društvenog, istorijskog, socijalnog i kulturološkog konteksta.

Na manifestaciji je do sada učestvovalo 186 osnovnih, srednjih stručnih škola, gimnazija i institucija kulture iz Srbije, Republike Srpske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Mađarske i Nemačke.

Ove godine ceo festival bio je u znaku pokojnog dečjeg pesnika Raše Popova, koji je 2007. godine otvorio prve „Šantićeve dane” i koji je zaslužan ne samo za ime ove manifestacije nego i za njeno celokupno stvaralačko nadahnuće.
Šantićevi dani

 

 

ALUM u funkciji promocije srpskog jezika i kulture

Akademija lepih umetnosti i multimedija počastvovana je što se našla među nagrađenima na manifestaciji pokrenutoj u čast jednog od najvećih srpskih pesnika, Alekse Šantića.

Osim talentovanih mladih ljudi iz cele Srbije koji su učestvovali na konkursu, dodeli nagrada prisustvovali su i eminentni tvorci poezije i proze za decu: Ljubivoje Ršumović, Moša Odalović, Slobodan Stanišić, Uroš Petrović i mnogi drugi.

Uz predstavnike ALUM-a, oni su pružili podršku festivalu kao prostoru za promociju i očuvanje srpskog jezika i kulture.

Pogledajte video-prilog o ovogodišnjoj manifestaciji „Šantićevi dani”.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.