Nagradni konkurs štamparije „Grafix” – „Lepota velikog formata”

/ / Vesti / 22. 12. 2022.

Želite da se oprobate u kreacijama velikog formata? Konkurs koji raspisuje kompanija „Grafix” povodom svog 30. rođendana pružiće vam mogućnost da svoju umetnost prenesete na velike formate i uz to osvojite vredne nagrade.

Ukoliko želite da se kao umetnik oprobate u oblastima koje podrazumevaju štampu bilo koje vrste ili, još bolje, u oblastima u kojima niste iskusili draži savremenog sveta digitalne štampe, ovaj konkurs može biti izazov za vas.

Stvarajte van poznatih ograničenja

Ovo je poziv za umetnike likovnih i primenjenih umetnosti da razmisle na koji način bi u oblastima u kojima stvaraju mogli da prevaziđu dosadašnja ograničenja. Lepota velikih mogućnosti i formata ovoga puta će ići ruku pod ruku sa lepotom stvaralačkih aspiracija.

Konkurs je otvoren od 8. decembra 2022. godine do 20. januara 2023. godine.

Poziv da se prijave na konkurs važi za sve umetnike i studente doktorskih studija umetničkih fakulteta koji svoju delatnost obavljaju u domenu likovnih i primenjenih umetnosti.

Ukoliko ste zainteresovani za učešće na konkursu, pošaljite nam svoju umetničku biografiju i maksimalno dva svoja rada na imejl-adresu: grafix.jubilej@grafix.rs.

Odabrani kandidati će 3. februara imati priliku da se pridruže vođenom obilasku štamparije „Grafix”, gde će im biti predstavljene mogućnosti ove štamparije, njeni materijali i tehnike koje koristi. Nakon obilaska, svaki umetnik će dobiti radni komplet sa primerima i mogućnostima štampe koji mu može poslužiti kao inspiracija za rad.

Uslovi za učešće u konkursu

Sve radove koji uđu u izbor za izlaganje izradiće štamparija „Grafix”. Konkurs je otkupnog tipa. Nagrađeni radovi će se štampati u dva primerka, od kojih jedan ide umetniku, a drugi zadržava „Grafix” za formiranje kolekcije.

 • Na konkurs se prilaže idejno rešenje uz kratko pisano obrazloženje.
 • Radove treba dostaviti u PDF-u.
 • Uz vizuelno rešenje rada može se dostaviti prateća dokumentacija koja bi pomogla da se što bolje razume način realizacije.
 • Idejna rešenja treba poslati najkasnije do 3. marta 2023. godine.
 • Maksimalna predložena veličina štampanog rada je 3 x 3 m.
 • Priprema radova koje je odabrala komisija može biti realizovana u programima CorelDRAW, Affinity Suite, Procreate ili nekom iz Adobe paketa.

Prvonagrađeni rad osvojiće 300.000 dinara, a biće dodeljeno ukupno pet novčanih nagrada. Konačni rezultati konkursa biće objavljeni najkasnije do 12. marta 2023. godine. Izložba selektovanih radova, u trajanju od dve nedelje, održaće se tokom septembra 2023. godine u adekvatnom galerijskom prostoru.

Učestvujte u konkursu kompanije „Grafix”, kreirajte na velikim površinama i osvojte vredne nagrade.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

 • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
 • uslove školovanja;
 • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
 • utiske studenata – vaših budućih kolega;
 • ko će biti vaši predavači;
 • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.