Napiši originalnu bajku ili basnu za decu!

/ / Konkursi / 17. 08. 2020.

Sjajna prilika za sve kreativce koji uživaju da stvaraju dela namenjena deci. Nevid teatar iz Banjaluke je u saradnji sa Udruženjem dramskih umetnika Srbije organizovao zanimljiv regionalni konkurs – Napiši originalnu bajku ili basnu za decu.

Konkurs se organizuje u okviru projekta „Obrazovanje kroz igru”, koji se realizuje kroz zajednički regionalni program Ujedinjenih nacija „Dijalog za budućnost”, a pravo učešća imaju svi autori koji žive na području Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, bez obzira na starost.

Jedini uslov je da bajka ili basna bude originalna, da nigde pre ovoga nije objavljena, a tema su kulturne raznolikosti. Osim originalnog teksta, možete pisati i o problemima obrazovnog sistema u državi u kojoj živite, te navesti konkretne ideje za reformu obrazovanja.

Pravila učešća:

Konkurs je otvoren od 15. jula i trajaće do 15. septembra 2020. godine, do 23 časa i 59 minuta.

Jedan učesnik može poslati neograničen broj tekstova. Uslov je samo da tekst bude na jednom od ova tri jezika, a može se pisati ijekavicom i ekavicom.

Prijava treba da sadrži:

1. osnovne podatke o učesniku,
2. originalnu bajku ili basnu za decu,
3. zapažanja o osnovnim problemima obrazovnog sistema u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori, ideje za reformu obrazovanja u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori (do 500 reči ili do jedne stranice).

Autori bajki ili basni za decu moraju ispunjavati navedene uslove da bi prijava bila prihvaćena. Osnovni kriterijumi prilikom odlučivanja o autorskim radovima biće temeljna estetska i umetnička norma, sadržajna inovativnost i adekvatan odgovor na temu o kulturnoj raznolikosti. Kao posebna odlika teksta, ceniće se originalnost i savremena forma.

Detaljnije o konkursu možete videti na ovom linku, a link do prijave možete pronaći OVDE.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.