Narodni muzej u Smederevskoj Palanci novi partner FSU

/ / Nagrade, Obaveštenja, Vesti / 6. 12. 2017.

Fakultet savremenih umetnosti u poslednje vreme proširio je listu svojih saradnika i partnera na ustanove kulture iz cele Srbije. Najnoviji partner FSU postao je Narodni muzej u Smederevskoj Palanci, a od ove saradnje najveću korist imaće upravo studenti.

Saradnja_slajfna (1)

Dogovoreno je da dve ustanove zajednički rade na brojnim projektima, da studenti sa Fakulteta savremenih umetnosti volontiraju u Narodnom muzeju i da im to bude dobra praksa. Saradnja će, naravno, biti dvosmerna, pa će kadru Muzeja biti omogućeno da se profesionalno usavršava u okviru ustanova kompanije LINK group, čiji je deo i Fakultet savremenih umetnosti.

Ovo će biti sjajna prilika za studente FSU da iznutra vide kako funkcioniše jedna ovako važna ustanova kulture, ali i svojevrsna prprema za život profesionalca po završetku studiranja.

Vredna postavka Narodnog muzeja sa zbirkama najvećih srpskih slikara

Narodni muzej u Smederevskoj Palanci postoji od 1966. godine i može da se pohvali sa dve stalne postavke: „Srpsko slikarstvo od 1900–1950. godine” i „Neolitska naselja u dolini reke Jasenice”.

Muzej je po svom konceptu kompleksan, poseduje umetničke zbirke velike vrednosti, a imena slikara zastupljenih u zbirkama – Uroš Predić, Paja Jovanović, Sava Šumanović, Ljuba Ivanović, Beta Vukanović, Petar Lubarda, Konjović, Bijelić i drugi značajni slikari tih doba – dovoljno govore o vrednoj umetničkoj ponudi Muzeja.

Pogledajte kako je bilo na potpisivanju ugovora o saradnji FSU i Narodnog muzeja.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.