Nastavnici FSU i ITS-a objavili poglavlje o AR i VR tehnologijama u prestižnoj monografiji „Springer”

/ / Vesti / 17. 05. 2024.

Nastavnici Fakulteta savremenih umetnosti (FSU) i Visoke škole za informacione tehnologije (ITS) Valentin Kuleto, Milena Ilić, Aleksandar Simović, Mladen Radaković zajedno sa kolegom Markom Rankovićem objavili su poglavlje u prestižnoj monografiji „Springer” – „Augmented and Virtual Reality in the Metaverse”.

Poglavlje nazvano „Proširena i virtuelna realnost u kontekstu metaverzuma: Uticaj na budućnost posla, obrazovanja i društvenih interakcija” predstavlja značajno istraživanje uticaja tehnologija proširene realnosti (AR) i virtuelne realnosti (VR) na različite aspekte društva i obrazovanja u okviru rastućeg fenomena metaverzuma.

Inovacije i izazovi u vezi sa primenom AR i VR tehnologija na svakodnevni život

Autori istražuju kako su AR i VR tehnologije promenile način rada, olakšavajući daljinsku saradnju i stvarajući nove oblike virtuelnih radnih okruženja. Takođe, istražuju njihov potencijal u oblasti obrazovanja, gde su imerzivna iskustva omogućila bolje razumevanje i promovisala angažovanje učenika. Pored toga, diskutuju o uticaju ovih tehnologija na društvene interakcije, ističući kako su AR i VR stvorili nove mogućnosti za komunikaciju i izgradnju zajednice unutar metaverzuma.

Ovo poglavlje ne samo da istražuje inovativne primene AR i VR tehnologija već i razmatra izazove koji se javljaju zbog njihove integracije u naš svakodnevni život. 

Čestitamo profesorima na ovom izuzetnom dostignuću i želimo im mnogo uspeha u daljem radu, istraživanju i primeni novih tehnologija koje oblikuju našu budućnost.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.