Profesori FSU organizovali „Nature & Art” umetničku koloniju

/ / Vesti / 6. 08. 2018.

Deseta kolonija „Nature & Art” ove godine je održana od 22. do 29. jula u „Nature & Art” centru u Osečini.

Osnivač ove jedinstvene umetničke platforme, koja postoji već deset godina i okuplja umetnike iz celog sveta, jeste profesor Fakulteta savremenih umetnosti Đorđe Stanojević, a svoj doprinos svake godine daju i studenti FSU i drugi profesori.

Cilj platforme „Nature & Art” je da poveže prirodne i umetničke procese. Ove godine učesnici su bili umetnici i kustosi iz Nemačke, Velike Britanije, Austrije, Crne Gore i Srbije. U okviru kolonije realizovali su radove koji su u čvrstoj vezi sa prirodom. Takođe, svako veče su održavane prezentacije umetnika o njihovom radu.

Učešće u narednoj koloniji nagrada za najbolje studente sa FSU

Kao finale manifestacije organizovana je izložba realizovanih radova u okviru glavnog studija „Nature & Art” centra. Izložbi su prisustvovali brojni gosti, umetnici, kustosi i kolekcionari. Radovi koji su produkovani u ovoj koloniji postaju deo kolekcije „Nature & Art”, koja okuplja eminentna umetnička imena domaće i internacionalne umetničke scene.

Ovaj svojevrsni centar, koji ujedinjuje prirodu i umetnost, otvoren je za profesore i studente Fakulteta savremenih umetnosti. Plan je da boravak u jednoj od značajnijih kolonija u Srbiji bude nagrada za najbolje studente sledećih godina.

Pogledajte kako je bilo na ovogodišnjoj koloniji: