Niš Art Foundation raspisala konkurs za mlade likovne umetnike

/ / Uncategorized / 28. 03. 2018.

Pokažite svoj likovni talenat! Niš Art Foundation raspisala je konkurs za mlade likovne umetnike za dodelu tri otkupne nagrade. Umetnička dela možete stvarati kroz četiri različite kategorije: crtež, slika, skulptura i grafika, a najuspešnije očekuju vredne novčane nagrade.

Pravo učešća imaju svi umetnici od 18 do 35 godina koji su državljani Republike Srbije. Najbolji radovi koji uđu u uži izbor biće predstavljeni na izložbama u Nišu i Beogradu i u propratnom katalogu.

Pobednike očekuju vredne novčane nagrade

Nagradni fond konkursa je 18.000 evra, a umetnike čiji radovi zauzmu prva tri mesta na konkursu očekuju vredne novčane nagrade:

  1. mesto – 10.000 evra*
  2. mesto – 5.000 evra
  3. mesto – 3.000 evra

*Reč je o bruto iznosu.

Pravila učestvovanja na konkursu

Konkurs Niš Art fondacije otvoren je do 23. aprila 2018. Radovi koji pristignu posle tog roka neće biti uzeti u razmatranje. Jedna osoba može da pošalje najviše tri rada, a fotografije radova treba slati u digitalnoj formi u .jpg formatu (maksimalna veličina fotografije 2 MB) na email adresu: nisartfondacija@gmail.com.

U nazivu fajla treba obavezno napisati: naziv rada, dimenzije i tehniku kojom je rađeno umetničko delo. Pored fotografija radova, potrebno je poslati i prijavu za učešće na konkursu, koja treba da sadrži: ime učesnika, kontakt adresu, email adresu, kontakt telefon, godinu rođenja i podatke o delu (naziv dela, tehnika, dimenzije i cena rada).

Prijavni list za učešće u konkursu možete preuzeti OVDE.

Samo učesnici koji uđu u uži izbor biće kontaktirani. Predaja radova koji su ušli u uži izbor biće održana 4. i 5. maja 2018. godine. Potrebno je da radovi koji se predaju budu adekvatno upakovani, jer, u suprotnom, Niš Art fondacija neće snositi nikakvu materijalnu odgovornost za eventualna oštećenja.

Niš Art fondacija u saradnji sa kompanijom Filip Moris, 12. put organizuje konkurs za mlade umetnike

Niš Art fondacija osnovana je u nameri da afirmiše i bude podrška mladim likovnim umetnicima iz Srbije. Zahvaljujući saradnji sa kompanijom Filip Moris koja podržava sve projekte fondacije, već 12. put zaredom organizuju konkurs za najtalentovanije mlade ljude u oblasti likovnih umetnosti.

Prijavite se za učešće na konkursu, stvarajte umetnička dela i pokušajte da osvojite vredne nagrade.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.