Novo izvođenje predstave „Lik, odnos, partner” na Letnjoj sceni pozorišta „Portal”

/ / Vesti / 26. 06. 2023.

Studenti druge godine glume u klasi profesora Branislava Lečića i asistenta Janka Cekića pozivaju vas da pogledate njihovu ispitnu predstavu, koja će se održati u ponedeljak, 26. juna, sa početkom u 21:00, na Letnjoj sceni pozorišta „Portal”.

Nakon sticanja znanja o radnji, cilju, motivu, sukobu, okolnostima i unutrašnjem toku svesti  na prvoj godini studija glume, usledio je i rad na liku. U prvom semestru druge godine studenti su radili na likovima kroz monologe, učeći na taj način šta su to svojstva lika, kako unutrašnja (način mišljenja, osećanja, karakter) tako i spoljašnja (govor, pokret, hod, karakteristični gest itd.). 

Sada je na red došla primena stečenih znanja kroz razvijanje odnosa sa drugim likom, odnosno partnerom (rad na sukobu i međusobnom odnosu, slušanje partnera na sceni, uvežbavanje akcije i reakcije, ritma i tempa i sl.). Na ovom putu studenti su radili na scenarijima velikih pisaca kao što su: Jovan Sterija Popović, Branislav Nušić, Stevan Sremac, Dušan Kovačević, Ljubomir Simović, Siniša Kovačević, Nebojša Romčević, Martin Makdona, Ljudmila Razumovska i mnogi drugi.

Oživljavajući različite zaplete i karaktere, studenti će publici predstaviti znanje, talenat i umeće koje kontinuirano razvijaju u okviru studija na FSU. Dođite na ispitnu predstavu da podržite svoje kolege studente i uživajte u glumi i repertoaru koji su pripremili.

Vidimo se u ponedeljak, 26. juna, od 21:00, na izvedbi predstave „Lik, odnos, partner” sjajnih mladih glumaca sa FSU. Ulaz na predstavu je besplatan. 


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.