Održan sastanak konzorcijuma „Smart4Future” u Istanbulu

/ / Uncategorized, Vesti / 5. 10. 2023.

U Istanbulu je održan drugi po redu sastanak konzorcijuma „Smart4Future” za podršku inovacijama u preduzetništvu na visokoškolskim ustanovama, koji finansira Evropski institut za inovacije i tehnologiju (EIT).

Domaćin ovog sastanka bile su kolege sa čuvenog Univerziteta Sabanci u Turskoj. Tema sastanka bila je naredna faza u izradi projekta čiji je cilj podsticanje i razvoj preduzetništva kod studenata, profesora i nenastavnog osoblja pri visokoškolskim institucijama. LINK Educational Alliance je ovom prilikom predstavila sadržaj 4-dnevne obuke studenata iz oblasti preduzetništva i visokih IT tehnologija u okviru predstojećeg LINK2job sajma zapošljavanja početkom decembra ove godine. Predmet prezentacije bio je i radni prikaz memoranduma o uzajamnom razumevanju interesnih strana u procesu preduzetništva na relaciji akademija–istraživači–industrija.

Pored naše kompanije, u radu konzorcijuma „Smart4Future” učestvovale su i sledeće partnerske organizacije: Algebra univerzitet (Hrvatska), Napuljski univerzitet (Italija), Grifit koledž (Irska), Univerzitet Sabanci (Turska), Kijevski nacionalni univerzitet (Ukrajina), Mentorec (Portugal) i Infobip (Hrvatska). LINK Educational Alliance su predstavljale koleginice Aleksandra Borović (projektni koordinator centra za projekte IMO) i doc. dr Nevenka Popović Šević (FSU, ITS, LINKgroup).


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.