ODRŽAN SASTANAK KONZORCIJUMA „SMART4FUTURE” U NAPULJU

/ / Vesti / 29. 05. 2024.

U Napulju je održan treći po redu sastanak konzorcijuma „SMART4FUTURE” za podršku inovacijama u preduzetništvu na visokoškolskim ustanovama, koji finansira Evropski institut za inovacije i tehnologiju (EIT).

Domaćin ovog sastanka bile su kolege sa čuvenog Univerziteta „Federiko II” u Napulju, koji ove godine slavi značajan jubilej – 800 godina postojanja i rada. 

Tema sastanka konzorcijuma bila je finalna faza u izradi projekta čiji je cilj podsticanje i razvoj preduzetništva kod studenata, profesora i nenastavnog osoblja pri visokoškolskim ustanovama. Pored prezentacije koja se bavila statistikom učešća u dosadašnjim programima konzorcijuma „SMART4FUTURE”, bilo je i aktivnih diskusija na temu najboljih mernih promotivnih rezultata programa. 

LINK Educational alijansa je ovom prilikom predstavila najbolje prakse u izgradnji „trougla znanja” (privreda – edukacija – istraživanje), i to kroz primere u okviru svojih visokoškolskih edukativnih ustanova – Visoke škole za informativne tehnologije i Fakulteta savremenih umetnosti. Tom prilikom je organizovana radionica s ciljem prikazivanja najefikasnijih načina marketiranja uzajamne saradnje.

Pored naših visokoškolskih obrazovnih ustanova, u radu konzorcijuma „SMART4FUTURE” učestvovale su i sledeće partnerske organizacije: Univerzitet „Algebra” (Hrvatska), Univerzitet u Napulju (Italija), Koledž „Grifit” (Irska), Univerzitet „Sabanci” (Turska), Kijevski nacionalni univerzitet (Ukrajina) i „Mentotec” (Portugal). LINK Educational alijansu su predstavljale koleginice prof. mr Lidija Miletić (ITS) i prof. dr Nevenka Popović Šević (FSU, ITS, LINKgroup).


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.