Održan specijalni čas grafike na FSU

/ / Vesti / 19. 12. 2018.

Na Fakultetu savremenih umetnosti u subotu, 15. decembra, održan je specijalni čas grafike, na kome su predstavljene grafičke tehnike sa gostima – školom grafičkih tehnika „Orfelin”.

Ovaj javni čas organizovan je sa ciljem da promoviše grafiku, umeće otiskivanja i upoznavanje etičkih standarda koji grafičarsku profesiju čine zanimljivom i posebnom.

Osim profesora FSU, ovom času su prisustvovali i gostujući predavači – eminentni profesori Akademije umetnosti u Novom Sadu i predstavnici škole grafičkih tehnika „Orfelin”. Prezentaciju su otvorili prof. Radovan Jandrić i Nataša Brkić, osnivač škole klasičnih grafičkih tehnika „Orfelin”. Takođe, prisutne je pozdravio i dekan Fakulteta savremenih umetnosti, mr Saša Filipović.

Času je prisustvovao veliki broj zainteresovanih kreativaca, koji si imali priliku da se upoznaju sa tehnikama štampe u kojoj se otiskuje grafika. Osim toga, okupljeni su mogli da čuju korisne savete od autora prezentacije, ali i da aktivno učestvuju u procesu štampanja i postavljaju pitanja umetnicima.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.