Održane prve radionice u okviru LINK edu Alliance projekta „Become a VR Pro”

/ / Vesti / 18. 01. 2023.

U okviru projekta „Become a VR Pro”, čiji su ciljevi istraživanje mogućnosti primene virtuelne realnosti (VR) u obrazovanju i njena upotreba u nastavi u obrazovnim ustanovama formalnog obrazovanja LINK edu Alliance, održane su radionice za nastavnike Visoke škole za IT – ITS, Srednje škole za IT – ITHS i Savremene osnovne škole.

Posećenost na radionicama je bila izuzetno velika, a nastavnici su imali prilike da se obučavaju za upotrebu VR naočara i druge VR opreme koja im je na raspolaganju u okviru LINK edu Alliance. Na taj način unapređujući svoj profesionalni razvoj, nastavnici su stekli znanja koja će im pomoći da kvalitet nastave u ustanovama LINK edu Alliance ostane na najvišem nivou i u skladu sa najnovijim, proverenim edukativnim trendovima.

U okviru projekta „Become a VR Pro” planirano je i da nastavnici ostalih K–12 ustanova u okviru LINK edu Alliance, kao i Fakulteta savremenih umetnosti, prođu ovakvu obuku u skorijoj budućnosti.

Istovremeno, sudelovanje u projektu je i preduslov za učešće u konkursu za najbolju inovaciju u korišćenju virtuelne realnosti u obrazovanju koji će biti objavljen u drugoj fazi projekta.

Sa ponosom ističemo da su nastavnici LINK edu Alliance već VR Pro koji svojim učenicima donose najsavremenije obrazovanje!


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.