Održano predstavljanje studijskih programa ITS-a i Fakulteta savremenih umetnosti za maturante ITHS-a

/ / Vesti / 22. 04. 2024.

Srednja škola za IT danas je bila domaćin važnog događaja – predstavljanja studijskih programa Visoke škole strukovnih studija za informacione tehnologije (ITS) i Fakulteta savremenih umetnosti (FSU). Učenici završnih godina imali su jedinstvenu priliku da čuju šta ih očekuje u svetu visokog obrazovanja.

Predstavnici oba obrazovna tela, uključujući i bivše đake naše škole, uspešno su preneli suštinu studijskih programa i izazova koji učenike očekuju u visokom strukovnom ili akademskom obrazovanju. Prikazani su raznoliki putevi kojima studenti mogu da krenu nakon srednje škole, uključujući napredne IT programe i inovativne pristupe u umetničkim disciplinama i kreativnim industrijama.

Kroz interaktivnu prezentaciju i deljenje iskustava maturanti su dobili jasniju sliku o tome kako mogu da primene svoje znanje i veštine u realnom svetu. Ovaj događaj je poslužio i kao platforma za razmenu mišljenja i ideja između učenika, studenata, alumnista i nastavnika, podstičući time dijalog između budućih akademaca i trenutnih lidera u industriji.

Ogromna je važnost ovakvih događaja jer oni direktno doprinose formiranju profesionalne orijentacije i akademskom razvoju mladih. Naši učenici su imali priliku da iz prve ruke saznaju o novim tehnologijama i umetničkim tokovima koji oblikuju naš svet, te da time obogate svoje mogućnosti za dalje obrazovanje.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.