FSU organizovao okrugli sto na temu savremenog obrazovanja u umetnosti

/ / Vesti / 1. 11. 2018.

Fakultet savremenih umetnosti organizovao je u Beograđanki  okrugli sto na temu „Savremeni koncept(i) obrazovanja u umetnosti”. Okrugli sto izazvao je veliko interesovanje javnosti, a organizovan je kao panel-diskusija nastavnika i saradnika FSU i kao početno istraživanje nastavnog kadra i njihove spremnosti da promišljaju savremeni koncept obrazovanja.

 

Okrugli sto otvorio je dekan Fakulteta mr Saša Filipović. On je kroz svoje izlaganje prešao put od osnivanja Akademije lepih umetnosti do današnjeg Fakulteta savremenih umetnosti, ukazavši na tom primeru promene i razvoj koje je kroz vreme Fakultet doživljavao, ali i na njegov položaj i značaj danas.

Profesori na primeru svojih predmeta objasnili kako primenjuju nove, savremene koncepte 

Profesori FSU većinom su na studiji slučaja predmeta koji predaju ili oblasti kojom se bave predstavili kolegama izazove sa kojima se suočavaju i načine na koje savremenim generacijama u eri digitalizacije prenose svoje znanje i iskustva.

Kroz svoja izlaganja, ali i diskusije nakon prezentacija, profesori su razmenili svoja iskustva o metodama, načinima i sadržajima predavanja i implementiranja savremenih koncepata obrazovanja u studije na umetničkom fakultetu.

Profesori su se kroz različite teme, koje su sada već egzistencijalno važne, složili oko tačaka ključnih za uspešnu edukaciju i utvrdili i postavili temelje uspešnog obrazovanja mladih ljudi danas, pre svega na polju umetnosti.

Pogledajte kako je bilo na Okruglom stolu, koji je 3. novembra održan u Beograđanki:


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.