Online radionice o zelenom poslovanju

/ / Vesti / 3. 11. 2020.

Da li vam je važna tema zaštite životne sredine? I na koji način možete da je povežete sa poslovanjem? Uključite se u realizaciju serije jednodnevnih radionica o osmišljavanju i razvoju poslovnih ideja i rešenja u oblasti zelene ekonomije. Projekat je podržalo Ministarstvo za zaštitu životne sredine sa ciljem da se mladi aktivnije uključe u rešavanje izazova u oblasti životne sredine i zelene ekonomije.

Ove radionice organizuju se već treću godinu zaredom i do sada je na njima učestvovalo preko 250 studenata sa 24 fakulteta, koji su osmislili 68 poslovnih ideja! Zaključak je bio da multidisciplinarnost i interaktivno učenje na zabavan i inovativan način daju izuzetne rezultate i mnoge od ideja su nastavile da žive kroz startape i projekte koje implementiraju studentski timovi.

Ove godine radionice se organizuju online

S obzirom na organizacione izazove koje sa sobom novi ova godina, radionice se organizuju online, uz primenu savremenih i inovativnih informacionih tehnologija i alata za učenje. Cilj radionica je da učesnici osmisle i detaljnije razrade poslovne ideje koje se oslanjaju na oblasti njihovih osnovnih studija, a koje mogu da doprinesu razvoju zelene ekonomije i borbi protiv klimatskih promena.

Namera je da svi učesnici primenom inovativnih metoda i tehnika pretoče znanja iz svojih domenskih oblasti u poslovne ideje, koje ih mogu inspirisati da pozitivno utiču na okruženje i zajednicu u kojoj žive.

Raspored održavanja radionica

Prva radionica održava se u četvrtak, 5. novembra, dok je druga na programu u utorak, 10. novembra. Radionice i prvog i drugog dana počinju u 10:00 i traju do 16:00 časova. Svi učesnici dobijaju sertifikat o prisustvovanju radionicama. Detaljan raspored radionica pogledajte OVDE.

Sprovođenje ovog projekta i organizaciju radionica sufinasira Ministarstvo zaštite životne sredine. Učestvujte i podelite svoje biznis ideje o zaštiti životne sredine.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.