Otvaranje izložbe „Bombardovanje Beograda” 6. aprila u 19 časova u Galeriji FSU

/ / Vesti / 6. 04. 2022.

Fakultet savremenih umetnosti biće domaćin još jedne sjajne izložbe. U znak sećanja na 6. april i bombardovanje Beograda od strane nemačkih snaga, trojica autora – Milan i Goran Radomirović i Ognjan Petrović – napravila su zajedničku izložbu posvećenu razaranjima srpske prestonice u 20. veku.

Izložba „Bombardovanje Beograda” biće otvorena 6. aprila, u 19 časova u Galeriji Fakulteta savremenih umetnosti, a postavku ćete moći da pogledate svakog radnog dana.

Bombardovanje Beograda 1941, 1944. i 1999. godine

Projekat obrađuje stradanje grada Beograda ratne 1941, 1944. i 1999. godine kroz likovnu izložbu i prateći katalog – publikaciju. Likovna izložba je realizovana kroz autorske (umetničke) radove u tehnikama linoreza (visoke štampe) i kroz unikate reprodukcije digitalnog eirbraša u boji, sve velikog formata. U tehnici linoreza je prikazana umetnička impresija tih događaja, dok će u tehnici digitalnog eirbraša biti prikazani profili svih aviona koji su u tim prilikama branili, odnosno napadali našu prestonicu.

Prateći katalog, pored radova sa izložbe, sadrži i osvrt na istorijske događaje iz aprila 1941, od aprila do septembra 1944. i od marta do juna 1999. godine, kada se Beograd našao pod bombama raznih vazduhoplovnih snaga, zajedno sa vanrednim naporima jugoslovenskih pilota, koji su ga u tim presudnim trenucima branili.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.