Otvaranje izložbe crteža „START 3″

/ / Vesti / 17. 06. 2016.

start3

 
Studenti osnovnih i master studija slikarstva i dizajna kostima Akademije lepih umetnosti i multimedija u Beogradu prikazali su svoje radove u sredu, 15. juna, u Umetničkom centru Univerzitetske biblioteke, Bulevar kralja Aleksandra 71.

Autor izložbe pod nazivom „START 3” je profesorka mr Ružica Bajić Sinkević, a publika će imati priliku da vidi radove do 30. juna 2016. godine.

Crtež kao osnovni likovni izraz

Ideja izložbe je prikazivanje različitosti stvaralačkog opusa studenata, sa ciljem analize ljudskog tela, duha, predmeta i prostora.

Crteži su nastali tokom školske 2015/16. godine, a rađeni su različitim tehnikama kao što su grafit, akvarel, tuš, pastel, flomaster, rapidograf i kombinovana tehnika. Svoju inovativnost studenti su predstavili i instalacijama koje su kombinovali sa crtežima.

Naziv „START” nagoveštava trenutnu poziciju autora radova, studente na pragu karijere. Start ovih mladih umetnika podržan je kroz treću tradicionalnu saradnju Akademije lepih umetnosti i Umetničkog centra Univerzitetske biblioteke „Svetozar Marković”, u vidu izložbe crteža kao osnovnog likovnog izraza.

 
start3

Studenti Akademije lepih umetnosti stvaraju novu likovnu scenu

Za mlade umetnike ova izložba ima veliki značaj. Prilika da svoje radove već tokom školovanja prikažu javnosti predstavlja veliki korak u njihovim profesionalnim karijerama koji nagoveštava i naredne uspehe.

Veliki broj realizovanih izložbi i radova potvrda je darovitosti naših studenata i njihovog kvaliteta obrazovanja.
Studijski programi koje pohađaju obuhvataju savremena sredstva, tehnike, metode kao i uključivanje studenata u nastavni proces, na taj način stvarajući od njih glavne aktere domaće likovne scene.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.