Otvaranje izložbe „Mase” u Galeriji SKC

/ / Vesti / 15. 01. 2018.

Izložba digitalnih printova i video-radova „Mase”, čiji je autor profesorka Fakulteta savremenih umetnosti Biljana Velinović, biće otvorena u sredu, 17. januara, u Galeriji Studentskog kulturnog centra, u 19 časova.

Pozivamo sve studente FSU da pogledaju izložbu svoje profesorke, inspirisanu literarnim delom „Masa i moć” Elijasa Kanetija, dobitnika Nobelove nagrade za književnost 1981. godine. Izložba predstavlja vizuelizaciju motiva ovog dela, umetnički video-rad, kao formu koja oslikava atmosferu knjige, ali u isto vreme postoji kao nezavisan umetnički rad.

Kolaž prikaza masovnih društvenih manifestacija

Video-rad, koji zauzima centralno mesto na izložbi, predstavlja dinamični kolaž vizuelnih prikaza masovnih društvenih manifestacija i drugih simbola masa, koji kroz geometrizovanu kompoziciju otkriva strukturu masovnog društvenog ornamenta.

Društvena koreografija je površinski izraz delovanja ideologije u javnom prostoru, kroz pokret kolektivnog tela. Kolektivizam kao društvena realnost, ali i kao prirodna pojava, manifestuje se kroz mase, kroz uređeno mnoštvo, koje menja svoj oblik i izraz u različitim društvenim sistemima.

Biljana Velinović je diplomirala zidno slikarstvo na FPU u Beogradu i doktorand je na odseku Višemedijska umetnost na Univerzitetu umetnosti u Beogradu. Docent je na Fakultetu savremenih umetnosti u Beogradu na predmetu Multimedijalna umetnost. Izlagala je radove na pet samostalnih i više kolektivnih izložbi. Dobitnik je nagrade ULUS-a za najbolji rad iz oblasti proširenih medija za 2017. godinu.

U njenom radu dominiraju društveno-istorijske teme i ujednačen likovni izraz uobličen kroz različite medije. Realizovala je brojne projekte iz oblasti primenjenog slikarstva u zemlji i inostranstvu.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.