Otvorena izložba profesora i studenata FSU u Galeriji „X Vitamin” (FOTO)

/ / Vesti / 22. 03. 2019.

Velika izložba profesora i studenata osnovnih, master i doktorskih studija vizuelnih umetnosti otvorena je u petak, 15. marta  u prestižnoj privatnoj beogradskoj galeriji „X Vitamin”. Kustos i organiztor izložbe je profesor Đorđe Stanojević.

Otvaranje je izazvalo veliku pažnju publike među kojom su bili brojni posetioci, umetnici i profesori. Izložbu je zvanično otvorila profesorka Irina Tomić, nakon konferansijea koji je najavio program. Izloženo je 32 autora sa 64 rada. Radovi su izabrani nakon procesa žiriranja od strane tri profesora sa smera slikarstva Fakulteta savremenih umetnosti. Najviše je bilo radova realizovanih u slikarskim medijima, ali i radova koji su realizovani u svim ostalim novim medijima na kojima FSU insistira.

Na izložbi možete videti radove sledećih autora:

  • Studenti doktorskih studija: Dragan Zdravković, Melisa Vreto, Nebojša Nikolić i Nikolija Tubić;
  • Studenti master studija: Danica Veselinović, Matea Luković, Nikola Pavlović, Nikolina Basara Vučurović, Snežana Lilić i Teodora Despotović;
  • Studenti osnovnih studija: Danica Krstić, Dunja Pejčinović, Ivan Špehar, Marko Prešić, Marko Veličković, Milena Radenković, Nevena Jeličić, Nevena Nešović, Snežana Todorović, Vesna Petrović i Željko Belić.
  • Profesori: Saša Filipović, Gordan Nikolić, Zorana Todović, Đorđe Stanojević, Ružica Bajić, Jelena Blečić, Mirjana Denkov, Jelena Keleuva, Stefan Živković i Vladimir Jočić.

Izložba je otvorena do 25. marta i ulaz je besplatan

Još uvek imate vremena da posetite izložbu, jer će postavka biti izložena do 25. marta, a na njoj će svi posetioci moći da vide raskošan talenat studenata svih generacija kako osnovnih, tako i master i doktorskih studija, ali i radove njihovih profesora, mentora i asistenata. Ulaz na izložbu je besplatan. 

Za vreme trajanja izložbe brojni posetioci i kolekcionari, koju posećuju ovu galeriju, imaće priliku da se upoznaju sa radovima studenata i da steknu utisak o relevantnosti profesora koji im predaju. U toku trajanja izložbe, galerija „X Vitamin” organizuje brojne razgovore i predavanja koje su redovni program ove galerije. 

Galerija „X Vitamin” nalazi se u zdanju na Studentskom trgu 11 (1. sprat – ulaz pored Beogradske filharmonije levo). Čekamo vas! 

Pogledajte kako je bilo na otvaranju izložbe: