Profesori FSU na izložbi studenata čuvene Akademije „Beaux-arts“ u Parizu

/ / Vesti / 9. 08. 2018.

Profesori Fakulteta savremenih umetnosti na smeru Slikarstvo Đorđe Stanojević i Stefan Živković posetili su studentsku izložbu čuvene akademije „École nationale supérieure des beaux-arts” (Nacionalna akademija Likovnih umetnosti) u Parizu.

Bila je to jedinstvena prilika da profesori našeg fakulteta naprave komparaciju programa i metodologije rada dva fakulteta.

Za ovu izložbu napravljano je efektno arhitektonsko rešenje prostora. Gipsani zidovi u obliku knjiga aranžiraju ogromne prostore. Ogledala sa strane ovih zidova samo pojačavaju utisak velelepnosti prostora. Studenti su izložili samo najbolje radove. Sve je svedeno i galerijski tačno odrađeno.

Po ugledu na najveće svetske akademije i FSU će širiti međunarodnu saradnju

Finalni zaključak ove posete je da se dijapazon medija koji studenti završnih godina ove akademije koriste kreće od najklasičnijih do eksperimentalnih. Jednako su zastupljeni slikarstvo, fotografija, instalacije i video. Takođe, jedan od zaključaka je da je ovaj fakultet odavno postao internacionalni, što znatno doprinosi kvalitetu i širini misli koja je sveprisutna u velikim prostranim ateljeima ove akademije.

Ovakve posete veoma su važne za FSU jer stvaraju novu vizuru i uvek prave korak napred ka poboljšavanju metodologije pedagoškog rada. Nameće se zaključak, koji je ostao kao siže ove posete, da je sledeći korak naše institucije pojačana međunarodna saradnja i otvaranje ka iskustvima akademija sa viševekovnom istorijom.

Pogledajte fotografije posete Likovnoj akademiji u Parizu: 


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.