Posetite samostalnu izložbu Miljana Jotića

/ / Vesti / 27. 03. 2017.

 
Pozivamo vas na samostalnu izložbu vašeg kolege i studenta ALUM-a Miljana Jotića pod nazivom „Galerija slika stvari i životinja”, koja će biti otvorena u utorak, 28. marta, u 19 časova, u galeriji Stepenište, u Centru za likovno obrazovanje.

Kroz svoje crteže i slike, autor je pokušao da predstavi likove različitih ljudi koji su svojim karakterima ostavili određeni utisak na njega. Posmatraču je dato na uvid da razmisli i suoči se sa likovima kao sa svojim odrazom u ogledalu i da kroz njih sagleda život očima autora. U katalogu izložbe objašnjen je umetnikov proces stvaranja:

Pažljivijim posmatranjem portreta da se primetiti određeno razlaganje forme, nekontrolisano brisanje špatulom, četkicom, razmazivanje boje, gusto nanošenje paste, pa tako ovom težnjom ka apstrakciji autor svesno izaziva realizam koji se očitava u konačnosti izvedbe. Upravo se u takvim momentima otkriva umetnikova želja za upoznavanjem portretisanog, za materijalizacijom njegovog bića, koja se najbolje ogleda u crtežima malog formata u tehnici tuša gde je pokret slobodniji, nekontrolisaniji, a izraz ekspresivniji.

„Galerija slika stvari i životinja” je prva izložba u okviru ovogodišnjeg izlagačkog prostora galerije Stepenište u Šumatovačkoj 122. Izložba traje od 28. marta do 15. aprila, a možete je posetiti svakog dana u periodu od 9 do 21h.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.