Poslednji prijemni ispit iz slikarstva za generaciju 2020/21. zakazan je za 2. oktobar! Obezbedite svoje mesto među odabranima

/ / Vesti / 25. 09. 2020.

Fakultet savremenih umetnosti zakazao je poslednji prijemni ispit iz slikarstva za novu generaciju 2020/21. Prijemni će se održati u ateljeu FSU, u petak, 2. oktobra. (Svetozara Miletića 12).

Skoro sva mesta u novoj klasi su popunjena, pa je neophodno da se što pre prijavite i obezbedite mogućnost da izađete na prijemni ispit!

Prijavi se za prijemni ispit iz slikarstva >>

Kako izgleda prijemni ispit?

Kandidati za smer Likovne umetnosti – Slikarstvo polažu prijemni u ateljeu Fakulteta savremenih umetnosti. Na prijemni ispit je potrebno poneti:

  • ugljen za crtanje;
  • platno za brisanje ugljena;
  • gumicu za brisanje;
  • tempere ili akrilne boje;
  • četke.

Prijemni ispit sastoji se od crtanja, slikanja i razgovora sa kandidatom. Trajaće šest školskih časova – tri školska časa radićete zadatak studije portreta ili akta u tehnici ugljen na papiru, a druga tri časa slikaćete mrtvu prirodu u tehnici akrilik ili tempera.

Posebna pogodnost – pripremite se za prijemni ispit potpuno besplatno

Fakultet savremenih umetnosti otvorio je svoja vrata za sve one koji su zainteresovani da polažu prijemni ispit. Iskoristite priliku i pripremite se na najbolji mogući način potpuno besplatno.

Atelje u prizemlju na raspolaganju vam je svakog radnog dana do prijemnog ispita, od 8 ujutru do 16 časova.

Na licu mesta možete da se upoznate sa mentorima, da vidite kako će izgledati prijemni ispit i da pitate sve što vas interesuje u vezi sa prijemnim ispitom, ali i sa samim školovanjem na Fakultetu savremenih umetnosti.

Ukoliko se pronalazite u nekoj drugoj grani vizuelnih umetnosti, umesto slikarstva možete odabrati i studije grafike, vajarstva, multimedija ili živopisa.

Iskoristite poslednju priliku, prijavite se za prijemni ispit i postanite deo nove klase slikara na FSU!