Postanite edu-heroj! Volontirajte na prvom „Globalnom Dizajnatonu” u Srbiji

/ / Konkursi / 24. 10. 2018.

Ako želite da se družite sa decom i da im pomognete da razviju svoju keativnost, onda je posao edu-heroja kao stvoren za vas! Prijavite se za volontiranje na prvom „Globalnom Dizajnatonu u Srbiji koji će se održati u subotu, 3. novembra, od 10 do 17 časova u prostorijama Impact Huba.

Tema ovogodišnje manifestacije je „Život na Zemlji”.

Cilj je da deca uzrasta od 9 do 16 godina pomoću novih tehnologija dizajniraju kreativna ekološka rešenja na zadatu temu. Vaš zadatak kao volontera facilitatora, tj. edu-heroja, jeste da im na tom putu pomognete.

Prijavite se najkasnije do 25. oktobra

Ukoliko imate X godina, osećate se mlado, otvorenog ste uma, umete da se suzdržite i ne radite stvari umesto dece već s njima, umete da postavljate podsticajna pitanja i da ohrabrite naše dizajnere početnike, a dolazite iz oblasti dizajna, umetnosti, informatike, elektrotehnike, IT sektora, obrazovanja, ekonomije, ekologije, biologije, zaštite životne sredine, javnog sektora ili društvenog preduzetništva, potrebno je da pošaljete prijavu, koja se sastoji od kratke radne biografije, jedne fotografije i odgovora na pitanje zašto želim da budem deo „Globalnog Dizajnatona” na designathonserbia@gmail.com najkasnije do 25. oktobra.

Dodatne informacije možete dobiti na telefon: 064/13-89-616.

Obuka za volontere biće održana 31. oktobra

Za buduće facilitatore obezbeđena je obuka, koja će se održati 31. oktobra od 18 do 20h u prostorijama ICT Huba (Kralja Milana 10). Za sve su obezbeđene majice na poklon, osveženje, ručak i simboličan poklon. Sa onim najmotivisanijim facilitatorima organizatori će ostati u kontaktu i nakon događaja zbog buduće saradnje.

Prvi „Globalni Dečji dizajn maraton” (Global Children’s Designathon) istovremeno se dešava u 30 zemalja, a ove godine će se prvi put održati i u Srbiji. Među 1.000 mališana iz čitavog sveta ovog puta naći će se i pedesetoro dece iz Srbije.

Na ovom takmičenju deca će raditi u malim timovima i svoja rešenja kreirati pomoću elektrokomponenti i različitih kreativnih materijala, a sa njima će raditi edukatori iz oblasti ekologije i održivog razvoja, novih tehnologija i dizajna.

Po završetku dizajn maratona, deca će imati priliku da svoja rešenja predstave pred stručnim žirijem, koji čine osobe iz sveta obrazovanja, održivog razvoja, društvenog preduzetništva, privatnog sektora, IT sektora i medija, nakon čega će biti nagrađena tri najbolja EkoTech rešenja.

Prijavite se, volontirajte i uživajte.

Srdačno,


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.