Kustos Ksenija Samardžija vodi vas kroz postavku izložbe „Homo Interior”

/ / Vesti / 16. 11. 2018.

Dani italijanske savremene umetnosti održavaju se u Beogradu do kraja novembra u Italijanskom institutu za kulturu, a Fakultet savremenih umetnosti svoje studente vodi na izložbu „Homo Interior” u petak, 16. novembra, u 14 časova (Italijanski institut za kulturu, Kneza Miloša 56).

Kustos Ksenija Samardžija sprovešće vas kroz postavku dela trojice umetnika: Nikole Samorija (Italija), Radenka Milaka (Bosna i Hercegovina) i Dragana Zdravkovića (Srbija).

Tri različita vizuelna promišljanja spojena u jednu postavku

Izložba „Homo Interior” povezuje tri različita vizuelna promišljanja u jedinstvenu postavku. Radovi umetnika koji potiču iz različitih sredina koje su određene tradicijom i geografski bliske povezani su kroz intuitivno razumevanje klasičnog slikarskog jezika. Izložba u Italijanskom institutu za kulturu u Beogradu zadržava latinski naziv koji ne zahteva prevod.

Manifestacija Dani italijanske savremene umetnosti ove godine održava se po prvi put širom sveta, istovremeno sa Danom savremene umetnosti, koji se u Italiji obeležava od 2005. godine u organizaciji Asocijacije italijanskih muzeja savremene umetnosti (AMACI) i Ministarstva kulture Italije (MIBACT). Cilj joj je promocija savremenog italijanskog umetničkog nasleđa u različitim oblicima.

Dođite i pogledajte ovu nesvakidašnju međunarodnu postavku i uživajte u delima eminentnih umetnika. Vođenje kroz postavku počinje u petak, 16. novembra, u 14 časova.

Vidimo se!


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.