Potvrda kvaliteta: FSU i Privredna akademija nastavljaju da budu nosioci Erasmus povelje

/ / Vesti / 19. 01. 2021.

Lepe vesti se nastavljaju za Fakultet savremenih umetnosti. Univerzitet Privredna akademija u Novom Sadu, čiji je član i Fakultet savremenih umetnosti u Beogradu, dobio je Erasmus povelju za visoko obrazovanje za period od 2021 do 2027. godine.

I u prethodnom periodu Univerzitet Privredna akademija i Fakultet savremenih umetnosti bili su nosioci Erasmus povelje, a njeno dobijanje i za naredni akreditacioni ciklus još jedna je potvrda visokog kvaliteta rada na ovim ustanovama.

Ispunjeni visokopostavljeni standardi učešća u Erasmus programima

Erasmus povelja predstavlja svojevrsnu akreditaciju univerziteta i fakulteta članica za učešće u programima Erasmus+, kako u svojstvu partnerske, tako i u svojstvu noseće ustanove. Reč je o potvrdi Evropske komisije da Univerzitet, kao i svi fakulteti u njegovom sastavu, ispunjavaju visokopostavljene standarde učešća u programima Erasmus+, uključujući i međunarodnu razmenu studenata.

Fakultet savremenih umetnosti je i na ovaj način pokazao koliko su mu važni kvalitetno obrazovanje i studiranje po najvišim evropskim standardima.