Poziv na Martovski festival

/ / Vesti / 29. 03. 2017.

 
Pozivamo vas na 64. Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma, popularni Martovski festival, koji se ove godine održava od 30. marta do 2. aprila u Domu omladine Beograd.

Tokom četiri dana festivala, imaćete priliku da premijerno pogledate filmove poznatih reditelja, učestvujete u radionicama, razgovarate sa autorima i uživate u muzičkom programu koji su pripremili organizatori najstarijeg domaćeg filmskog festivala.

Bogat program za ljubitelje filma

Festival koji se fokusira na domaću filmsku produkciju otvoriće projekcije naših istaknutih reditelja, najpre film „Bunker 93” u režiji Puriše Đorđevića, a zatim dokumentarni film Ljubiše Samardžića „Panta Rei”.

Narednih dana, imaćete priliku da pogledate i projekcije „Svaka dobra priča je ljubavna priča”, film Rajka Grlića , i „Trst Jugoslavija” Alesija Bocera, koje umetnički direktor festivala, Boban Jevtić, ocenjuje kao „obavezne” za gledanje, ali tu su i brojni drugi kvalitetni dokumentarci raznovrsne tematike.

Premijere stranih autora

Pored filmova proslavljenih domaćih reditelja, moći ćete da pogledate i filmove stranih autora. Posebnu pažnju publike privlači projekcija dokumentarnog filma reditelja Marka del Fiola o Marini Abramović, jednoj od najpoznatijih svetskih umetnica sa naših prostora, pod nazivom „Prostor između: Marina Abramović i Brazil”.

Osim revijalnog dela, u takmičarskoj konkurenciji biće prikazano više od 80 filmova – kratkometražnih igranih i dokumentarnih, dugometražnih dokumentarnih, animiranih i eksperimentalnih filmova.

Ulaz na sve filmske projekcije je besplatan za studente. Svoju ulaznicu možete preuzeti na dan projekcije u holu Doma omladine Beograd, a potrebno je da sa sobom ponesete overen indeks.

Prilika za učenje

Pored projekcija filmova u takmičarskom i revijalnom delu programa, ove godine Martovski festival organizuje i brojne radionice, konsultacije i razgovore filmskih stvaralaca, studenata i posetilaca.

Nekoliko renomiranih domaćih i stranih filmskih autora održaće radionice na kojima možete upoznati proslavljene umetnike, sa njima razmeniti mišljenja i saznati brojne korisne savete.

Učešće na radionicama je besplatno, ali je zbog ograničenih mesta za neke potrebno da se prijavite. 

Druženje uz muziku

Nakon filmskog programa i interaktivnih radionica, posetioci Martovskog festivala moći će da se opuste i uživaju u muzici i druženju.

U okviru muzičkog programa, nastupiće grupa Autopark koja će održati koncert u subotu, 1. aprila, a ostalih večeri smenjivaće se DJevi koji će publiku zabavljati nakon zvaničnog dela festivala. 

Ne propustite Martovski festival i uživajte u premijernim projekcijama, zanimljivim radionicama i zabavnom programu.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.