Predavači sa FSU učestvovali na konferenciji „Studije video-igara” u Novom Sadu

/ / Vesti / 16. 12. 2022.

Fakultet savremenih umetnosti imao je svoje predstavnike na konferenciji „Studije video-igara”(SVI), koja je održana 9. decembra u organizaciji Asocijacije industrije video-igara Srbije (SGA – Serbian Games Association) kroz program superklastera „Creative Tech Serbia”.

FSU su predstavljali predavači sa modula Game Art – Irena Paunović i Luka Lazović.

Video-igre kao izazov za nauku – 50 godina industrije video-igara

Druga po redu konferencija međunarodnog karaktera bila je posvećena temi „Video-igre kao izazov za nauku – 50 godina industrije video-igara”. Cilj konferencije bio je utvrđivanje i ispitivanje različitih aspekata i nivoa povezanosti nauke i industrije video-igara. Studije video-igara su promovisane kao nova naučna oblast.

Okrugli sto „Perspektive i izazovi edukacije u oblasti gejminga u Srbiji”

Predstavnici Fakulteta savremenih umetnosti Irena Paunović i Luka Lazović bili su pozvani da učestvuju na radnom okruglom stolu pod nazivom „Perspektive i izazovi edukacije u oblasti gejminga u Srbiji”. Ideja je bila da se na jednom mestu okupe predstavnici svih relevantnih institucija formalnog i neformalnog obrazovanja u oblasti gejminga, kao i predstavnici kreativne industrije, odnosno predstavnici kompanija iz domaćeg ekosistema razvoja video-igara. Radni sto je bio zatvorenog tipa – svi učesnici došli su po pozivu.

Diskusija za okruglim stolom bila je usmerena na sagledavanje sadašnjih kapaciteta i tekućih programa svih prisutnih institucija i na razmenu informacija o daljim planovima i izazovima sa kojima se akteri obrazovnog sistema susreću. Cilj je bio da se pronađu efikasna rešenja za povezivanje edukativnih programa sa stvarnim potrebama industrije.

Irena Paunović i Luka Lazović su sa konferencije otišli puni utisaka i novih saznanja o usavršavanju obrazovnih programa, a stekli su i nove kontakte za dalju saradnju u oblasti gejminga.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.