Predavanje „Autorska prava” 17. decembra na FSU

/ / Vesti / 10. 12. 2019.

Fakultet savremenih umetnosti organizuje predavanje na temu autorskih prava u utorak, 17. decembra, od 17 časova, u amfiteatru FSU. Ovo je odlična prilika za sve sadašnje i buduće umetnike da se upoznaju sa svim zakonskim regulativama koje se odnose na ovu oblast.

Predavanje će održati advokat Andrej Čivtelić, stručnjak u ovoj oblasti, sa višegodišnjim iskustvom. On će kroz brojne primere svim zainteresovanima približiti ovu oblast. Objasniće koji su to mehanizmi zaštite i zloupotrebe autorskih i imovinskih prava.

Šta je to Asocijacija autora?

Na predavanju će biti reći o kolektivnom ostvarivanju autorskih prava, ali će biti predstavljena i Asocijacija autora, organizacija formirana sa ciljem da okupi, organizuje i zaštiti mnogobrojne autore koji se profesionalno bave umetnošću.

Asocijaciju autora, način rada, kao i ostvarene rezultate i planove za naredni period, predstaviće jedan od osnivača i predsednik Asocijacije Saša Janjić.

Dođite na predavanje o autorskim pravima i naučite sve što će vam u ovoj oblasti biti važno da zaštitite svoja autorska dela.