PREDSTAVA „I to je u modi” 30. MAJA NA LETNJOJ SCENI POZORIŠTA „PORTAL”

/ / Letnja scena, Pozorište Portal, Vesti / 29. 05. 2024.

Predstava „I to je u modi”, koju igraju studenti druge godine glume u klasi profesora Hadži Nenada Maričića i asistenta Nikole Ugrinovića,, održaće se u četvrtak, 30. maja, s početkom u 19.30, na Letnjoj sceni Pozorišta „Portal”, na Fakultetu savremenih umetnosti (Svetozara Miletića 12, Beograd).

Ogledalo društva kroz smeh i pouku

Scenske predstave koje je stvorio Jovan Sterija Popović pod zajedničkim nazivom „I to je u modi” donose živopisne likove sa istaknutim ljudskim manama, među kojima dominira pomodarstvo – želja da postanemo neko ko nismo. 

Ova forma pozorišta ima dublji smisao – prepoznavanje i korigovanje sličnih pojava u stvarnom životu. Sterija je verovao da se ljudi najlakše mogu popraviti kada se smeju sopstvenim glupostima. Kroz šalu i komediju, on postavlja ogledalo društvu i podstiče nas na razmišljanje o našim postupcima.

Danas, u savremenom društvu, likovi poput Feme, Jelice, Alekse, Mite i ostalih su svuda oko nas, pa čak i u nama samima. Pisac je sa preciznošću skicirao karakter i mentalitet našeg naroda, ostavljajući nam večnu pouku. Njegova dela su relevantna i danas, tu su kao podsetnik da je humor moćno sredstvo za samopoboljšanje i promenu.

Dođite u četvrtak, 30. maja, i od 19.30 uživajte u izvedbi sjajnih mladih glumaca. Ulaz na predstavu je besplatan. Vidimo se!


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.