Premijera filma „Rođenje”, u kojem glume studenti FSU, 18. marta u „Akademiji 28”

/ / Vesti / 16. 03. 2022.

Kratkometražni film „Rođenje”, u čijem su stvaranju učestvovali i studenti FSU Ilija Blagojević i Tomislav Radosavljević, imaće svoju premijeru ovog petka, 18. marta, sa početkom u 20 časova, u „Akademiji 28”.

Film „Rođenje” je kratkometražni film reditelja Stevana Stančevića, snimljen kao prvenac „Medusa Culture Huba”, a student treće godine glume Ilija Blagojević pronašao je svoje mesto na poziciji direktora umetničkih događaja. Nakon prikazivanja filma planirana je panel-diskusija na teme: „Efekti angažovanog filma na svest o ljudskom uticaju na ekologiju i prirodne resurse” i „Trenutni status nezavisnih stvaralaca u regionu”.

NAUČNOFANTASTIČNA PRIČA O BUDUĆNOSTI

Podsetimo, film „Rođenje” je naučnofantastična priča koja se dešava u postapokaliptičnoj budućnosti, u kojoj se preživeli bore za izvor sveže pijaće vode. Radnja filma se odigrava u 2054. godini, kada ljudi nemaju pijaću vodu i pobegli su u prirodu zbog globalnog zagrevanja. Ovo je napeta priča, puna fantastičnih i neočekivanih obrta, ratovanja i borbe za preživljavanje.

Dođite na premijeru filma u petak, od 20 časova, u „Akademiju 28” (Nemanjina 28) i uživajte u neobičnom filmu, u kojem su zapažene uloge imala i dvojica studenata FSU.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.