Prijavite se za konkurs Ambasade Švajcarske na temu „Privatna vrednost”

/ / Uncategorized / 5. 03. 2018.

Ambasada Švajcarske raspisala je konkurs za izložbu i uputila otvoreni poziv svim mladim vizuelnim umetnicima u Srbiji da pošalju svoje radove.

Tema izložbe je „Privatna vrednost”, a ambasada traži najviše pet umetnika, čiji će radovi biti predstavljeni na zajedničkoj izložbi u rezidenciji ambasadora Švajcarske u Beogradu, u periodu od kraja maja do kraja jula 2018. godine.

Rok za prijavljivanje je 25. mart 2018. Prijave treba poslati na bel.vertretung@eda.admin.ch, a u naslovu mejla napisati „Za izložbu Privatna vrednost”.

Uslov za učešće je da ne budete stariji od 30 godina i da imate ostvaren boravak u Republici Srbiji od najmanje tri godine.

Kreativnost izražena kroz slike, fotografije, video-snimke, postavke…

Umetnici temu mogu da predstave kroz slike, fotografije, video-snimke, postavke, skulpture (i u unutrašnjem i u spoljnom prostoru).

Temu izložbe umetnici mogu da ispune kroz ličnu ispovest, životno okruženje ili lični prostor ispunjen poznatim predmetima ili svakodnevnim događajima. „Privatna vrednost”, na prvi pogled racionalna, može da postane iracionalna kroz stvaranje paradoksalnog umesto društveno prihvatljivog sveta.

Pobednike očekuju vredne novčane nagrade

Prijave će ocenjivati profesionalni žiri. Svaki umetnik koji bude izabran za učešće u izložbi dobiće 500 evra u gotovini, kao pomoć za pripremu radova. Među umetnicima čiji radovi budu izloženi žiri će izabrati pobednika, koji će osvojiti specijalnu nagradu u iznosu od 2.500 evra.

Za učešće treba poslati JEDAN dokument u PDF-u, koji treba da sadrži pet radova, uključujući naslove, vrste, dimenzije, godinu nastanka dela, biografiju umetnika i njegovo pismo (maksimalno 300 reči).

Sve detalje o konkursu možete pogledati ovde