Profesor FSU Đorđe Stanojević deo reprezentacije Srbije u Vašingtonu i Budimpešti

/ / Vesti / 25. 10. 2022.

Sjajne vesti i velika čast za Fakultet savremenih umetnosti stigle su iz Amerike i Mađarske. Profesor FSU i rukovodilac Departmana vizuelnih umetnosti, Đorđe Stanojević, po treći put je deo reprezentacije Srbije u vizuelnim umetnostima.

Nakon Šangaja, Pekinga i Pariza, njegova dela ovoga puta biće izložena u prestonicama Sjedinjenih Američkih Država i Mađarske – Vašingtonu i Budimpešti.

Radovi iz serije „Sonari” deo projekta MOST SERBIA na budimpeštanskom „Art Marketu”

Njegovi radovi su predstavljeni u okviru državne selekcije velikog budimpeštanskog „Art Marketa”, u okviru projekta MOST SERBIA. Naime, ove godine Srbija je zemlja u fokusu ove velike evropske izložbe. Profesor Stanojević, sa svojim konceptom „Nature & Art” platforme, povezivanja prirodnih sa umetničkim procesima, izložio je radove velikog formata iz serije „Sonari”. Ovaj segment predstavljanja Srbije na evropskoj umetničkoj sceni je bio izuzetno zapažen.

Izložbe u Ambasadi RS i Galeriji „Anakostija” u Vašingtonu

U Vašingtonu su otvorene dve izložbe sa selekcijom radova devet srpskih umetnika, mahom profesora sa beogradskih akademija. Izložbe su otvorene u novootvorenoj Ambasadi Republike Srbije i međunarodnom umetničkom centru „Anakostija”. Projekat prezentacije srpske umetnosti nosi naziv Finding a Way, Serbian Contemporary Art. Profesor Stanojević se predstavio sa ukupno pet svojih radova na ovim izložbama u glavnom gradu Sjedinjenih Američkih Država.

Izložba u Ambasadi Republike Srbije je otvorena 12. oktobra kao stalna postavka ambasade. Izložba u Galeriji „Anakostija” traje od 17. 10. do 5. 11. 2022.

Čestitamo profesoru Đorđu Stanojeviću na ovom velikom uspehu!


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.