Profesor FSU Stevan Aleksić kreirao dva nova omota za filmove „Wake of Death” i „Pound of Flesh” za nemačko tržište

/ / Vesti / 24. 03. 2023.

Rad Stevana Aleksića, vanrednog profesora na Fakultetu savremenih umetnosti, vizuelnog umetnika, scenografa i ilustratora, naći će se na omotu Blu-Ray Mediabook izdanja filmova „Wake of Death” iz 2004. i „Pound of Flesh” iz 2015. godine za nemačko tržište.

Stevan Aleksić je na taj način nastavio svoju nisku uspeha kada je reč o ilustracijama filmova Žan-Kloda van Dama, a slavni glumac je i ovog puta podelio njegov rad na svojim društvenim mrežama:

Uspešna saradnja sa nemačkom kompanijom „Retro Gold 63”

Nemačka kompanija „Retro Gold 63”, koja se bavi distribucijom filmova, ove godine angažovala je prof. Stevana da ilustruje omote za ekskluzivna, ograničena Blu-Ray Mediabook izdanja poznatih Van Damovih ostvarenja nakon što je u protekle dve godine čuveni glumac nekoliko puta podelio profesorove ilustrovane plakate na svojoj zvaničnoj Facebook stranici, uz reči hvale.

Da podsetimo, prvi omot koji je Stevan ilustrovao za nemačko tržište bio je za film „The Quest” (1996). Sva 333 primerka tog izdanja su rasprodata, upravo zbog svog atraktivnog omota.

Žan-Klod van Dam iskazao svoje oduševljenje novim primercima dizajna

Ovih dana za istu kompaniju ilustrovao sam drugi i treći omot za Van Damove filmove „Wake of Death” (2004) i „Pound of Flesh” (2015), koji su izazvali fantastičnu reakciju među kolekcionarima, te su munjevitom brzinom svi primerci rasprodati, no ipak je najveća satisfakcija to što je veliki Žan-Klod van Dam, heroj mog detinjstva, i ove ilustracije podelio na svojoj stranici i time mi još čvršće stavio do znanja da mu se moji radovi dopadaju, potvrdivši to dodatno i svojim komentarima, kao i porukama preko svojih medijskih konsultanata.

Kreativni poduhvat se nastavlja: u toku su pripreme za sledeću ilustraciju

Sada sam u pripremama za ilustrovanje četvrtog omota za nemačko tržište, ovoga puta je u pitanju „Six Bullets”, Van Damov film iz 2012. godine, i veoma se radujem ne samo zbog kreativnog poduhvata već i zbog toga što sam postao glavni ilustrator kompanije „Retro Gold 63”, za koju sam u međuvremenu ilustrovao i omote za Blu-Ray Mediabook izdanja filmova „Beowulf” (1999) sa Kristoferom Lambertom u glavnoj roli, „Abduction” (2019) sa zvezdom borilačkih veština Skotom Adkinsom, kao i za kultni „Split Second” (1992) sa jedinstvenim Rutgerom Hauerom. U narednom periodu sledi još mnogo iznenađenja.

Profesorova izuzetna Blu-Ray Mediabook izdanja moći će da kupe kolekcionari širom sveta koji cene ilustrovane omote i koji se uglavnom odlučuju za kupovinu upravo zbog omota, koji predstavljaju mala umetnička dela.

Čestitamo našem profesoru i radujemo se narednim profesionalnim uspesima!


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.