Profesor FSU Tadija Miletić postao stipendista Fondacije „Mensa International”

/ / Vesti / 10. 07. 2020.

Velika čast za profesora Tadiju Miletića, ali velika čast i za Fakultet savremenih umetnosti. Naime, šef Departmana dramskih umetnosti na FSU postao je jedan od samo pet ovogodišnjih stipendista Fondacije „Mensa International”.

Uspeh za našeg profesora još je veći ako se zna da je on jedan od samo pet kandidata koji su dobili ovu prestižnu nagradu u konkurenciji prijava poslatih iz 58 zemalja sveta.

Stipendija za podršku završetku doktorskih studija i dosadašnja dostignuća

Odluku je doneo međunarodni žiri, koji su činili predsednici nacionalnih Mensi širom sveta. Reč je o stipendiji koja se dodeljuje za ostvarene rezultate u dosadašnjem radu i kao podrška dovršetku doktorskih studija, u njegovom slučaju Interdisciplinarnih studija Univerziteta umetnosti u Beogradu.

Tadija Miletić profesor je glume i rukovodilac Depatmana dramskih umetnosti na FSU. Nakon 15 godina muzičkog obrazovanja u Muzičkoj školi „Stanković”, diplomirao je dramaturgiju u klasi Siniše Kovačevića, a nakon toga i master studije režije u klasi Nikite Milivojevića na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Radi u Operi i teatru „Madlenijanum” od 2007. godine. U decembru 2011. godine, zajedno sa dvadesetak uspešnih mladih umetnika, osniva organizaciju „Kulturni element”, sa kojom je do sada imao brojne kulturne i humanitarne aktivnosti. Član je predsedništva Mense Srbije, gde je od 2014. godine glavni i odgovorni urednik časopisa „MozaIQ”.

Čestitamo profesoru Tadiji Miletiću na zaista velikom priznanju za dosadašnji rad.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.