Profesor Stanojević predstavnik FSU u Šangaju

/ / Nagrade, Obaveštenja, Vesti / 27. 11. 2017.

Fakultet savremenih umetnosti doživeo je još jednu veliku čast. Profesor Đorđe Stanojević, rukovodilac Departmana vizuelnih umetnosti, izabran je da kao jedan od devet umetnika iz Srbije predstavlja svoju zemlju u najznačajnijem kineskom muzeju u Šangaju.

FSU-Voyage-740x300px

Svaki od devet umetnika ima posebnu temu ili narativ koje će opisivati njegova izložena dela, a profesor FSU Đorđe Stanojević baviće se odnosom prema prirodi i savremenim nomadizmom.

Putovanje kroz savremenu srpsku umetnost

Kustos Marijana Kolarić dobila je poziv za izložbu od direktora Muzeja umetnosti Kine Lija Leja tokom održavanja Foruma o kulturnom nasleđu Kine i zemalja iz centralne i istočne Evrope.

Odlučeno je da svoja dela predstave umetnici iz Srbije koji već imaju inostranu karijeru, a izložba nosi naziv „Putovanje kroz savremenu srpsku umetnost”.

Umetnici se bave aktuelnim temama kao što su konzumerizam, život u globalnom svetu, telesnost i virtuelna realnost, koje nas dotiču svakodnevno gde god da se na planeti nalazimo – rekla je Marijana Kolarić.

U planu je da postavka bude izložena u Pekingu

Muzej umetnosti Kine u Šangaju
Muzej umetnosti Kine u Šangaju

Pored Đorđa Stanojevića, u Šangaju će svoja dela izložiti još Olivera Parlić, Ivan Grubanov, Nikola – Kolja Božović, Mihael Milunović, Brankica Žilović Ćauvain, Branislav Nikolić, Vuk Ćuk i Ivana Bašić.

Izložba svojom koncepcijom i selekcijom nudi kompleksan prikaz savremene umetnosti srpskih umetnika kroz izbor radova raznolikih po sadržaju i mediju, a čine je slike, crteži, skulpture, video, objekti i složene prostorne instalacije.

Realizaciju izložbe podržalo je i Ministarstvo kulture i informisanja Srbije, a u planu je da se nakon Šangaja postavka preseli u Kulturni centar Srbije, koji će biti otvoren u Pekingu.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.